Srpska pesma u Beču i Švehatu

0

Neguju srpske izvorne pesme: Članice "Marinike"

Prvo su, pred više od 500 posetilaca na osmomartovskom balu KUD "Budućnost" u Švehatu, oduševile svojim pevanjem i starom narodnom nošnjom.

Devojke koje srpske, vlaške i duhovne pesme, izvode originalno, rado su bile viđene i u hramu Svetog Save u Beču. Tamo su prvo pevale za pevnicom u liturgiji, da bi nakon toga u velikoj sali crkve vernicima priredile mini-koncert izvornih narodnih pesama.
Verovatno se dlanovi od aplauza publici još nisu ohladili, a one su u KUD "Jedinstvo" u Beču upotpunile odličan, program koji su za majke i bake priredili mališani ovog društva koje ove godine slavi 40. rođendan.

Ovu grupu vodi profesor Danijela Stojkić-Marković, a uz nju već dve godine pevaju i Danijela Jačimović, Magdalena Antić, Marija Gajević, Kristina Marjanović, Maja Petrović, Sanela Cokić, Milena Lupšić, Marina Fasuljević i Milena Živković.

Domaćini su gošćama iz Negotina, gde su one nastupile i na "Mokranjčevim danima" uručili zahvalnice i prigodne poklone, a srpski klub "Vidovdan" iz Linca namerava da ih 8. i 9. maja pozove na obeležavanje značajnih datuma u tom gradu.
Inače grupa "Marinika" trenutno radi i na snimanju CD-a, koji će od zaborava sačuvati mnoge izvorne pesme.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here