Srpska porodica ratuje za Alaha

0

Ovde su se krili: Ispred kuće u selu Bosuta kod Aranđelovca
 

– On je sa ćerkom na ratištu i oni su pripadnici takozvane Balkanske brigade Islamske države Iraka i Levanta. U ovoj jedinici su pretežno ekstremisti Albanci i Sandžaklije – kaže Drecun.

 

Rodbina u strahu

U selu Bosuta kod Aranđelovca živi veliki broj članova šire porodice Pavlovića. Oni su za "Vesti" rekli kako svi žive u strahu.

– Njihova kuća je izolovana, okolo su psi, kako im niko ne bi prišao. Mogli su nas sve pobiti, a ne bi znali zašto. Gorana i zeta smo viđali u selu sa dugim bradama i neobičnom odećom. Čitao je Kuran dok je čuvao koze. Nisu se družili ni sa kim, ali kada su uhapšeni, dan posle je došlo nekoliko automobila sa registarskim oznakama Novog Pazara. Iz njih je izašlo nekoliko muškaraca sa dugim bradama i kapicama. Kratko su se zadržali kod njihove kuće i otišli – izjavili su za "Vesti" stanovnici ovog šumadijskog sela.

Pavlović je poreklom iz sela Bosuta kod Aranđelovca, a prešao je u vehabizam 2002. godine, u vreme dok je kao taksista radio u Beogradu. Bio je po raznim islamističkim kampovima u BiH, a ćerku Nevenu Pavlović (19) udao je za Ismeta Cicvaru, takođe vehabiju.

– Goran koji se sada zove Abdulah, njegova supruga Mirjana i ćerka prešli su u islam. Žive u selu Bosuta kod Aranđelovca, odakle su Pavlovići poreklom. Potpuno su se izolovali od rođaka. Goran i zet već skoro dve godine odlaze na ratište u Siriji. Svakih nekoliko meseci su se vraćali u Aranđelovac kako bi se od ratovanja odmorili među šljivicima u Šumadiji – kažu za "Vesti" u srpskim bezbednosnim službama.

Prošle godine, tokom jednog od odmora ovih ekstremista, BIA i policija upali su u njihovu kuću.

– Nađeni su automatski pištolj škorpion, malokalibarska puška, lovačka puška dvocevka skraćene cevi, poznata kao kratež, vazdušna puška, nekoliko kutija dimnih bombi i veća količina municije. Svi su privedeni zbog nelegalnog posedovanja oružja, ali su ubrzo pušteni iz pritvora. Kada smo upali u kuću, videli smo da je sve prilagođeno vehabijskom načinu života. Sav nameštaj je izbačen, samo su na podovima bili madraci. Kada smo ugledali Nevenu, prepali smo se. Bila je u burki, sva u crnom, samo su joj se oči videle, ko nindža – ispričali su tada "Vestima" policajci koji su učestvovali u akciji.

Reporteri "Vesti" su tada u kući naišli samo na Goranovog oca Tomislava Pavlovića, koji se pobunio zbog "uznemiravanja".

– Hapsili su i mene jer sam imao lovačko i trofejno oružje. Pitajte o tome policiju i sud. Neću ništa da pričam, ne želim da me uznemiravaju. Bolje da su me ostavili u zatvoru, tamo me barem ne bi uznemiravali – izjavio je Pavlović u dvorištu, dok se troje vehabija krilo u kući, a jedini znak njihovog prisustva bilo je povremeno pomeranje zavese dok su novinari "Vesti" razgovarali u dvorištu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here