J. Gajeskov
Naše blago: Najmlađi u crkvi Svetog Luke

Hram Svetog apostola i jevanđeliste Luke u sidnejskom kvartu Liverpul u nedelju je, na praznik Odanije Bogojavljenja, bio prepun vernog naroda uključujući i desetak najmlađih. Svetu liturgiju i pričešće vernika obavio je starešina ovdašnje srpske svetinje otac Aleksandar Milutinović, sasluživao otac Branko Vasilić, a odgovarali mnogobrojni pojci u pevnici.

Ovom prilikom važno obaveštenje: Srpska škola pri crkvi Svetog Luke u Liverpulu vrši upis đaka u školsku 2020. godinu svake nedelje od 9 sati ujutro do 11.30 na adresi 75 Flowerdale Rd, Liverpool. Upis se obavlja u crkvi ili prethodno kontaktirajte učiteljicu Dajanu Markanović na tel: 0431 453 876.

Deca tokom nastave uče da pravilno govore i čitaju na srpskom jeziku i pišu ćirilicom, i redovno idu u crkvu na bogosluženje posle nastave.

Starešina hrama Milutinović blagosilja decu

Čestitke ovdašnjim sveštenoslužiteljima, članovima uprave, Kolu srpskih sestara i vrednoj učiteljici Dajani na brizi koju poklanjaju mladom srpskom naraštaju u ovom delu Sidneja.

Časovi nedeljom

Časovi se održavaju u prostorijama crkvene škole svake nedelje, izuzev za vreme redovnih školskih raspusta i državnih praznika.

Nastava za deca uzrasta od četvrtog do šestog razreda održava se od 8.30 do 9.30, a za decu uzrasta od prvog do trećeg razreda od 9.30 do 10.30 sati ujutro.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here