Srpske pevačice: Fejsbuk gori od radio Mileve

0

Paljba na koleginice: Jelena Karleuša

"Rat" na Fejsbuku prva je pokrenula Jelena Karleuša koja je "osula" paljbu na Seku Aleksić. Ni ova joj nije ostala dužna, ali kada je njihovo prepucavanje prešlo granicu dobrog ukusa i završilo u novinama, Seka je rekla kako to uopšte nije njen profil i da je svoju stranicu ugasila nekoliko meseci ranije.

 

Poslednja u nizu Fejsbuk afera izazvala je Radmila Manojlović, koja je ničim izazvana napala koleginicu Tanju Savić. Pridružila joj se Slavica Ćukteraš, pa su zajedničkim snagama ocrnile Tanju. I taman kada su mnogi pomisli da, na prvi pogled fina i odmerena Rada nikako ne može da napiše tako nešto i da je u pitanju još jedan lažan profil iza koga stoji ko zna ko, mlađana Grandova pevačica izvinila se koleginici i tako otkrila da, ipak, ona stoji iza svake reči napisane na račun Tanje.
 

Javne ličnosti postale su i meta raznih internet prevaranata, koji pod njihovim imenom otvaraju lažne profile i koriste ih za obmanjivanje, ali i uzimanje novca naivnih obožavaoca. Pre nekoliko meseci sa lažnog profila Tanje Savić upućen je apel virtuelnim prijateljima za pomoć i ona je, navodno, tražila da joj pozajme novac! Čim je saznala za ovu prevaru ona je javno rekla da nema veze s tim i apelovala na ljude da ne nasedaju na trikove virtuelnih prevaranata. Na Fejsbuku postoji petnaestak profila Svetlane Cece Ražnatović, ali nijedan zapravo nije njen.

 

Samo deca na mreži: Svetlana Ražnatović sa sinom i ćerkom
 

 

Šarena laža

– Mojim ćerkama Teodori i Nataliji ograničila sam boravak ispred kompjutera na sat vremena dnevno i od tog principa ne odustajem. Ne želim da gube vreme sedeći satima na Fejsbuku. Smatram da je to rasipanje energije i da dovodi do popuštanja u školi. To je, po mom mišljenju, šarena laža gde se svako predstavlja kako hoće. Smatram da treba da se druže sa pravim prijateljima, ali ne sa virtuelnim – kaže Suzana Mančić.

– Nemam profil na Fejsbuku, ali Veljko i Anastasija imaju, tako da sam upućena u njegovu popularnost. Znam da postoji veći broj profila sa mojim imenom, prezimenom i fotografijom, ali svi su lažni. Zasad ostajem dosledna svom stavu, pa se neću pridružiti ovoj maniji – rekla je Ceca.

 

Zvonimir Đukić Đule, frontmen grupe "Van Gog" našao se u neprijatnoj situaciji zbog toga što je neko zloupotrebljavao njegov identitet na Fejsbuku.
 

– Ja nemam profil, nikada ga nisam imao, niti ću ga imati. Ograđujem se od svih kontakata koji su napravljeni putem mog lažnog profila. Dogodila mi se neprijatna situacija kada je jedan moj prijatelj dobio ćerku. Sutradan me pozvao sa pitanjem šta se dešava, zašto se nisam pojavio da proslavimo radostan događaj. Rekao je da mi je poslao poruku na Fejsbuk i tek tada me zbunio pošto nemam profil na ovoj društvenoj mreži – kaže Đule.
 

Ostavi me na miru: Seka Aleksić

Sličane probleme imali su najbolji srpski plivač Milorad Čavić, Anabela Đogani i Dara Bubamara. Međutim, Karolina Gočeva je sama napravila profil pod lažnim imenom i kada su je prijatelji upitali zašto je to uradila, ona je rekla da joj je tako bilo zanimljivije da se dopisuje s ljudima na internetu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here