Z. Mirković
Ponos: Uz trobojku sve generacije

U Feldkirhu, u pokrajini Forarlberg, u subotu je obeležen Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave i održana je skupština Austrijskog saveza srpskog foklora (ASSF).

Svečanosti su prisustvovali su Nebojša Rodić, ambasador Srbije u Austriji, Žarko Obradović, ambasador Srbije pri međunarodnim organizacijama u Beču i Mladen Filipović šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji.

Srpske zastave vijorile su se u Forarlbergu, gde su se okupili Srbi iz svih delova Austrije. Posle intoniranja himne “Bože pravde” i podizanja zastave održan je bogat kulturno-umetnički program koji su priredili članovi KUD “J. J. Zmaj” iz Feldkirha. Uprava ASSF pohvalila je i nagradila ovo društvo plaketom za zasluge na polju razvoja i očuvanja folklora u Austriji i dijaspori.

Zaslužili plaketu: Nastup folklora KUD “J. J. Zmaj” iz Feldkirha

Skupština ASSF počela je podnošenjem izveštaja o radu, finansijama i postignutim rezultatima u prethodnom periodu.

Zatim su u članstvo ASSF primljena dva društva kandidata – KUD Kolo sreće iz Graca i KUD Kolo iz Forarlberga.

Posle kontrole finansija od strane Nadzornog odbora, raspušten je Upravni odbor i pristupilo se izboru novog.

Skupštinu je do izbora Upravnog odbora vodio najstariji prisutni član Jovica Stanojević, a zapisnik je vodio Aleksandar Cakić.

Na predlog više prisutnih predstavnika društava da se dosadašnjoj upravi produži mandat, pristupljeno je glasanju, a 11 društava je podržalo taj predlog, dok je samo jedno bilo uzdržano.

Upravni i Nadzorni odbor

Izabrani Upravni odbor čine: predsednik Aleksandar Saša Stanković (KSD Bambi – Beč), potpredsednik Saša Božinović (SKC “Stevan Mokranjac”- Beč), blagajnik Dragan Radulović (KUD “J.J. Zmaj” – Solenau) zamenica blagajnika Emina Đorđević (KUD Jedinstvo – Beč), sekretar Aleksandar Cakić (KUD Mladost – Leobersdorf), zamenik sekretara Nenad Todorović (KUD Polet – Tirol)

Nadzorni odbor čine: Slavoljub Dragojević (KUD Ostro” – Linc), Dragan Arsić (KUD Opanak- Salcburg i Slobodan Milković (KUD “J. J. Zmaj” – Feldkirh).

Učesnici Skupštine ASSF