Vesti

Pre tačno 21 godinu NATO je, bez odobrenja Saveta bezbednosti, izvršio oružanu agresiju na Srbiju grubo kršeći Povelju OUN, Završni dokument OEBS-a iz Helsinkija, niz drugih međunarodnih konvencija, kao i sopstveni Osnivački akt 1949. Bio je to i ostao zločin protiv mira i čovečnosti. Agresija je počela nekon lažne i besomučne medijske kapanje zapadnih medija i nije imala nikakav lgitimitet u institucijama koje treba da brane međunarodno pravo.

U agresiji izvedenoj u savezu sa terorističkom OVK, poginulo je između 3500 i 4000 ljudi uključujući 89 dece, a ranjeno je preko 12.500 ljudi. Pričinjena je ogromna ekonomska i materijalna šteta, a korišćenjem projektila sa osiromašenim uranijumom i drugih zabranjenih sredstava trajno ugroženo zdravlje ljudi, kao i prirodna okolina.

Agresija NATO na SRJ je predstavila presedan i za napade NATO na druge zemlje, kao što su Avganistan, Irak i druge. Srpske žrtve zločinačke agresije NATO, a posebno junaci sa Paštrika i Košara su naša obaveza da Kosovo i Metohiju nikada i ni po koju cenu ne smemo prespustiti nikome.

Beogradski forum za svet ravnopravnih, Klub general i admirala Srbije su 10. juna 2020. uz prisustvo članova udruženja i drugih aktivisti, položili cveće svim žrtvama NATO agresije u Parku Tašmajdan na Spomenik Deci žrtvama agresije.

1 COMMENT

  1. A Bog zna zasto je NATO bombardirao Srbiju. Pa Srbi nebi ni mrava zgazili a kamoli napadali Sloveniju , Hr , Bih i Kosovo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here