Foto: Split/Ivica Cavka
Nikola Jović

Sa velikom pažnjom i oduševljenjem praćene su igre Nikole Jovića u dresu Mege ove sezone.

Odavno se nije desilo da neko tako mlad zaigra u prvom timu neke ekipe i pokaže toliku zrelost, a može se reći da je mlađe kategorije već uveliko “prešišao”, pošto je samo u tekućoj takmičarskoj godini uzeo dva pehara (u Roda JLS i ABA juniorskom šampionatu) i pogađate – u oba takmičenja bio je MVP.

Stoga ne čudi što košarkaša Mege već ozbiljno vrebaju i Crvena zvezda, pa i Partizan. Ali ne samo oni – Nikola Jović je već ovog leta na meti Real Madrida i Barselone, poziva se As na saznanja Mozzart Sporta.

Za one koji ga nešto slabije poznaju, Jović je visok 208cm i nastupa na pozicijama tri i četiri. Rođen je u Lesteru (da, onom koji je osvojio Premijer ligu Engleske u fudbalu) zato što je njegov otac u to vreme nastupao za Rajderse u košarkaškom prvenstvu Velike Britanije. Ima srpsko državljanstvo i plan mu je da se u narednim godinama domogne poziva u nacionalni tim. Tokom 2018. godine prešao je u Megu, a ove je debitovao za seniore na meču protiv Splita u Dalmaciji kada je već bio dvocifren.

Kakve je partije pružao na kvalifikacionom turniru Evrolige u Beogradu, zaista će se dugo pričati. Beležio je u proseku 29,3 poena po utakmici, 10,3 skoka i 4,5 asistencija. Na sve to imao je 1,8 blokada i indeks koji je iznosio oko 38 poena po susretu. Niko nije mogao ni da mu priđe i zasluženo je proglašen za najkorisnijeg igrača i ovog nadmetanja.

Za samo dva dana Jovića ćemo gledati u akciji u Valensiji, gde će se takmičiti na završnom turniru juniorske Evrolige. Mega se nalazi u grupi sa Stela Azurom, Barselonom i istoimenim domaćinom. Predviđa mu se neverovatna karijera, a sigurno je da je poslednji cilj da se nađe u NBA ligi što mu svi predviđaju, naročito pod upravljačkom palicom Miška Ražnatovića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here