Srpski će mojoj deci biti maternji jezik!

0

 

I ne bi to bilo ništa čudno, da Veronika nije rođena Amerikanka, iz katoličke porodice, ali već godinu dana udata za Srbina Miloša Mihailovića.

 

Žive u Brukfildu, blizu Čikaga, Veronika temeljno uči srpski jezik, nema probleme sa padežima, vremenima i licima i, kako kaže, samo joj još fali znanje reči i konverzacija.
 

Ovaj mladi bračni par (Milošu je 22, a Veroniki 23) već sada zna da će imati šestoro dece.

 

”Radim u prodaji i marketingu puno radno vreme, idem na koledž, uzimam kurseve iz kriminalnog prava i forenzike, volela bih da se time bavim, i uzimam časove srpskog jezika, jer želim da ga znam dobro, kako bih našu decu mogla da učim pravilnom srpskom jeziku. Fascinirana sam kulturom i tradicijom srpskog naroda, a naročito posvećenošću porodici, familiji”, kaže za ”Vesti” Veronika Mihailović.

 

”Odrasla sam u katoličkoj porodici, ali pažnja je nekako ovde više upućena na pojedinca, na individualnost, a ne na porodicu, kao u vašoj kulturi. To me osvojilo i vrlo sam se lako uklopila. To je tako važna podrška, naročito u ovom otuđenom svetu. Sa porodicom sam svake nedelje išla u crkvu, vrlo smo predano radili za humanitarne organizacije, volontirali, to moji roditelji i danas rade, ali u srpskoj tradiciji je sve čvrsti povezano. Vrlo sam impresionirana crkvama i čitavom istorijom srpskog naroda”.

 

(Opširnije u štampanom izdanju "Vesti" za 08.11.)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here