D. Timarac
Ponos zajednice: "Kolibri" iz Boniriga

U Bonirigu se vrše završni radovi i pripreme na organizaciji Desete zajedničke priredbe srpskih škola Novog Južnog Velsa – “Vidovdanska akademija 2019”. Minule srede “Vesti” su posetile Srpski centar i dtom prilikom smo dobili uveravanje rukovodstva da će velika sala biti spremna za svečanost.

Ovo su potvrdili menadžerka kluba Dragica Čurić i kordinator građevinskih radova na renoviranju sale Milorad Borak.

– Sala se nalazi u fazi renoviranja i neće biti završeno sve što nameravamo da uradimo u sklopu obnove, ali će program moći da se izvede bez problema jer je sva tehnika u funkciji – istakao je Borak.

Dragica Čurić izrazila je zadovoljstvo što će Klub u Bonirigu imati privilegiju da bude domaćin ovakve svečanosti.

– Mi kao klub i do sada smo održavali akademije povodom Vidovdana u sopstvenoj organizaciji, ali sada nam je svima veoma drago što će se akademija svih srpskih škola održati upravo u našem centru – rekla je Dragica.

Ona je izrazila žaljenje što sala neće biti potpuno završena za Akademiju.

– Mnogo nam je žao što sala neće biti u punom sjaju, jer je renoviranje još u toku. Potrudićemo se da sve bude gotovo do festivala folklora u avgustu mesecu. Naši majstori koji su svaki dan ovde trude se da se što više posla uradi. Milenko Bajić, Milorad Borak, Đoko Pantić i njegovi radnici su već dosta uradili. Više od 15 godina se osim farbanja nije ništa značajno radilo u Sali, a da bismo mogli da odgovorimo zahtevima korisnika i cele zajednice, bilo je neophodno da se nešto izmeniti i unapredi jer svako želi da ima lep ambijent za svečanost bilo koje vrste – objasnila je Dragica Čurić.

U subotu u Ruti Hilu

Pored svečanosti u Bonirigu, akademija za Vidovdon održaće se i u Ruti Hilu, u subotu u 18 časova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here