MN Press
Vaterpolo lopta

Jadranska vaterpolo liga ulazi u završnicu, a predstojećeg vikenda u Beogradu dobićemo šampiona regionalnog takmičenja. Posle 12 kola koja su odigrana kroz izuzetno naporan turnirski sistem, četiri najbolja tima: Novi Beograd, dubrovački Jug, splitski Jadran i kragujevački Radnički boriće se za titulu prvaka.

Domaćini fajnal-fora su Novobeograđani koji su to pravo stekli osvajanjem prvog mesta na kraju ligaškog dela takmičenja, pa će se mečevi za trofej igrati na bazenu “11. april”. Polufinalni dueli su na programu u subotu. Sastaju se Novi Beograd – Radnički (18h) i Jug – Jadran (20.15). Finale se igra u nedelju sa početkom u 20 sati i 30 minuta.

O kvalitetu završnog turnira najbolje svedoči podatak da su sve četiri ekipe ovosezonski učesnici Lige šampiona.

– Priželjkivali smo da budemo organizatori ovog turnira, a to smo rezultatima i ostvarili”, počinje priču Slobodan Soro, sportski direktor Novobeograđana i dodaje,

– Organizaciono smo potpuno spremni i siguran sam da ćemo se pokazati kao dobri domaćini. Na našem bazenu posedujemo vrhunske uslove i nema sumnje da nam predstoji pravi spektakl. Po mom mišljenju, ovo su četiri najbolje ekipe u regionu, a to su ujedno i timovi koji su najviše pokazali ove sezone. Za nas je ovo izuzetno važan turnir na kome želimo da pokažemo svoj kvalitet i vrednost kao tim. Pozivam sve ljubitelje vaterpola da isprate utakmice koje će bez svake sumnje biti zanimljive, i uveren sam da će publika uživati u vrhunskom vaterpolu.

Ulaznice za mečeve završnog turnira prodavaće se na blagajni bazena “11. april”. Za duele u polufinalu, ulaznice koštaju od 200 do 500 dinara, a za finalni meč potrebno je izdvojiti od 300 do 600 dinara.

Ovo je 14. sezona regionalnog vaterpolo takmičenja od osnivanja, a najuspešniji klub je dubrovački Jug sa četiri pehara. Branilac trofeja iz prošle sezone je kragujevački Radnički koji je će upravo biti rival Novom Beogradu u polufinalu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here