Vesti
"Veteran": Rajan Storč sa prekaljenim igračima Belih orlova iz Melburna

Pored stotine srpskih košarkaša svih uzrasta, koji svake godine učestvuju na Kupu “Draže Mihailovića”, neretko se desi da i poneki momak drugog porekla učetsvuje na ovom prestižnom turniru naše zajednice u Australiji. Jedan od njih je mladi Rajan Storč (16), koji od 2015. redovno igra na DMC.

Ovaj talentovani momčić je iz Kanbere, a prvi poziv za učešće na turniru dobio je 2015. od KK Beograd iz Adelajda, čije je boje branio te godine. Rajan je tada mnogima zapao za oko kao darovit košarkaš, pa ga je sledeće godine veteranski tim Belih orlova iz Melburna pozvao da im se pridruži, iako je ima samo 13 leta! Od tada traje veliko drugartsvo mladog Rajana, kako sa melburnškim Orlovima, tako i sa DMC turnirom.

U razgovoru za “Vesti”, koji smo ugovorili uz pomoć njegovog očuha Slobodana Vukojevića, mladi Rajan rado je podelio svoje iskustvo iz 2015. godine, kad je kao 12-godišnjak debitovao na Kupu “Draže Mihailovića”.

– Neizmerno sam zahvalan Beogradu iz Adelajda i pogotovo Belim orlovima iz Melburna, od kojih sam naučio baš mnogo. Nove veštine i iskustva stečena od starijih igrača primenio sam u svoje svakodnevno košarkaško sazrevanje – kaže Rajan Storč.

Ovaj momak inače živi košarku u pravom smislu reči. Igra za tim Tobdžija iz Kanbere (Canberra Gunners) do 18 godina, a već se otisnuo i u trenerske vode, pošto vodi čak tri ekipe ovog kluba – do 10, 12 i do 14 godina!

– Obožavam košarku, a naročito mi se dopada koncept turnira DMC, na kojem vlada velika želja za pobedom i gde se vodi velika borba za svaku loptu i za svaki poen. To baš i nije uvek slučaj u kanberskoj ligi gde se inače takmičim – otkrio je Storč.

Mladi košarkaš takođe ističe da je želja za pobedom, a još važnije strateški pristup utakmicama koje su na njega preneli veterani iz melburnških Orlova, presudno uticali na njegovo formiranje kao sportiste i takmičara.

– Neizmerno sam zahvalan svim srpskim ekipama, između ostalih i Red Starsima, za koje sam takođe igrao, jer sam od svakog od timova naučio ponešto – objašnjava Storč.

Mama i očuh volonteri

Za Rajanovu majku Džejn i očuha Slobodana, svaki DMC znači i priliku za aktivan porodični izlet. Štaviše, Rajan i njegova majka Džejn već godinama volonterski pomažu organizatorima oko statistike i zapisničkog stola, tako da njihov trud i uključenost u DMC za svaku pohvalu.

Jači od povrede

Rajana Storča će ljubitelji košarke moći da gledaju i na ovogodišnjem Kupu “Draže Mihailovića”, koji se od 22. do 24. decembra održava u Brizbejnu. Iako je prošle nedelje u Melburnu zadobio lakšu povredu, Rajan je u razgovoru za “Vesti” poručio da je spreman da brani boje Orlova na DMC 2019. i to ni manje ni više nego za tri tima – veterane, do 18 i do 16 godina!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here