Srpski frizeri peti na svetu!

0

Trening: Deo reprezentacije frizera
 

Frizerski šampionat sveta se održava svake dve godine po propozicijama Svetske frizerske federacije. Reprezentacija Srbije je u Frankfurtu imala 18 takmičara. Dva naša muška i dva naša ženska tima su učestvovala na takmičenju u modnim i tehničkim disciplinama.

– Članovi naše reprezentacije su najbolji frizeri iz cele Srbije, od Sombora, Pančeva, Beograda, pa sve do Niša, Leskovca i Novog Pazara. Imamo i dvojicu internacionalaca, Danijela Jovanovića iz Beča i Dragana Stojanovića iz Frankfurta – rekao je Bane Babić, predsednik Saveza frizerskih klubova Srbije.

 

Imala svoj dan: Jelena Stanković

– Zahvalio bih se frizerskim salonima Herstudio Elvir, Elvira Čolovića i studiju Merlin, Dragana Stojanovića, koji su u centru Frankfurta, gde smo mogli da na modelima odradimo prefarbavanje kose, osvežimo boju i pripremimo vodilje kako bi na takmičenju dobili na vremenu.

– Peto mesto u "ženskoj progresiv" je dobar plasman kome smo se i nadali. Cela ekipa je bila fantastična, a Jelena Stanković je imala svoj dan. Mislim da smo i u muškoj konkurenciji mogli bolje mesto da osvojimo s obzirom na to da i tu imamo odličnu ekipu.

 

Ponekad se u ovim našim takmičenjima dešava da najbolji nisu uvek prvi. Dobar primer za to je upravo Danijel Jovanović. Prošlogodišnjeg evropskog šampiona sad nema ni na jednom od prva tri mesta. Više prvih mesta dodeljeno je organizatoru sledećeg svetskog prvenstva, Južnoj Koreji – rekao je reprezentativac Dragan Stojanović.

Na do sada najvećem frizerskom prvenstvu sveta u istoriji učestvovalo je 80 zemalja sa svih kontinenata. Bilo je više od 120.000 posetilaca koji su videli više od 1.500 frizerskih radova. Od ekipa iz nekadašnje Jugoslavije su učestvovale pored naše reprezentacije i ekipe Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Makedonija i Slovenija još ne pripadaju Svetskoj federaciji frizera.

 

Diktat "brendova"

Pod modnim disciplinama se podrazumevaju frizure koje bi bile dovoljno nosive, sa kojima biste mogli da se pojavite na nekoj priredbi, večeri ili žurci. U muškom modnom domenu najmoderniji je Ful fešn luk, sve ostalo se drži propozicija vremena, dužine i načina bojenja kose. Tehnička disciplina je zadržala osnovu muške frizure, formu kocke, dok se kod ženske tehnike otislo dalje i radi se o frizurama koje krajnje nisu nosive, a zahtevaju neverovatan napor – kaže Babić.

– Postoji još jedna najnenosivija tehnička disciplina, ali tu nemamo takmičare. Teško je naći modele, a za lutke koje se sad uveliko koriste nemamo novca. Kompletnu modu u svim disciplinama diktiraju veliki svetski brendovi i proizvođači boja za kosu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here