Srpski košarkaš švercovao kokain u stomaku

0

Nikola i Uroš sa snimcima sadržaja svoje utrobe na aerodromu u Limi
 

Aerodromskoj policiji je bilo sumnjivo što je Radojičić bio nervozan i često trljao rukama stomak. Odveden je do prostorije s rendgenom, gde je ustanovljeno da u stomaku ima kapsule s kokainom. Kako piše "Blic", u stomaku je imao 23 kapsule, ukupne težine 230 grama.

Sa Radojičićem je na aerodromu bio još jedan državljanin Srbije, njegov drug Uroš Dokić (21). On je u stomaku imao devet kapsula. Kod obojice su pronađeni zastareli modeli mobilnih telefona, nešto dolara, peruanski novac, ali i mala ikonica svetitelja.

Peruanski mediji navode da su krijumčari navodno čekali let za Amsterdam, odakle su nameravali da se prebace u Srbiju. Radojičić i Dakić su, navodno, članovi iste grupe koja se bavi trgovinom narkoticima, a njihova veza u Peruu je neimenovani Bugarin.

 

Važio za perspektivnog i talentovanog igrača: Nikola Radojičić
 

Srpski dileri se preselili u Peru

Peruanska policija je pratila rad još dvojice Srba uključenih u trgovinu drogom, koji su ovog leta likvidirani u Peruu. Jedan od njih je Marko Mitić, diler koji se u Srbiji sumnjičio za ubistvo mladića u Požarevcu 2003. godine, a koji je prošle nedelje pronađen mrtav u sirotinjskoj četvrti oblasti San Martin de Pores. Drugi ubijeni, Frederik Goran Stravić, poznatiji kao Kljuki, likvidiran je 6. jula u restoranu brze hrane u gradu Miraflores.

Nikola Radojičić je u Srbiji bio poznat zbog svog velikog košarkaškog potencijala – prošao je skoro sve juniorske kategorije košarkaške reprezentacije, a igrao je u desetak timova u Makedoniji, Crnoj Gori, Siriji, Gruziji… Poslednji profesionalni angažman u Evropi imao je u kiparskoj Omoniji i u Litvaniji.

 

Dileri koji drogu preko carinskih punktova prenose u organizmu u narko-svetu nazivaju se mule. Odabir mula je komplikovan i rizičan posao, jer ovakav prenos droge mogu obavljati samo ljudi koji su sposobni da je u paketićima po nekoliko dana drže u sebi i da za sve to vreme ništa ne jedu.

 

Droga se pakuje u posebne folije ili lateks-gumu, najčešće u kondome, koja štiti dragocena pakovanja od želudačne kiseline. Posle prenosa, paketići se izbacuju iz organizma u periodu do 48 sati posle gutanja. Postoji i varijanta švercovanja koja podrazumeva kačenje niza paketića na tanku nit koja se vezuje za zub: na taj način paketići ne dolaze u dodir sa kiselinom, već vise u jednjaku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here