Srpski “Pink Panter osuđen na 6 godina robije

0

Srpskog pljačkaša čeka 6 godina robije u Austriji
 

 

Kako je preneo austrijski “Klajne cajtung”, 27-godišnji Srbin je osuđen zbog pljačkaškog napada na zlataru u centru Klagenfurta marta 2013. On je priznao zločin, dok je njegov saučesnik i dalje u bekstvu. Istražitelji smatraju da je reč o članovima bande “Pink Panter”, ali za to još nema dokaza.

 

Dvojica muškaraca su ukrali nakit i satove u vrednosti od oko 150.000 evra.

 

Dvadesetsedmogodišnji Srbin, naoružan lažnim pištoljem, upao je u radnju, oborio na pod prodavačicu koja je bila u jednoj od sporednih prostorija, dok je drugoj naredio da otvori trezor, preteći joj pištoljem. Za to vreme, njegov 33-godišnji saučesnik, takođe Srbin, razbio je staklene vitrine i pokupio nakit.

 

Pobegli su na biciklima, koje su pozajmili u hotelu u kome su stanovali. Jedan prolaznik ih je slikao telefonom i tako im je policija ušla u trag.

 

“Klajne cajtung” prenosi da je optuženi u maju uhapšen u Nemačkoj pošto je za njim bila raspisana međunarodna poternica.

 

Na sudu u Klagenfurtu je izjavio da je plen prodao za 20.000 evra u trgovini za otkup zlata, ali da se više ne seća o kojoj je radnji reč. Sudiji i porotnicima je govorio o teškom detinjstvu za vreme rata, o ocu, koji je napustio porodicu, i dugovima koji su ga naterali na zločin. Na kraju se više puta izvinio zbog počinjenog zločina.

 

Sudija, međutim, nije poverovao u njegovu “dirljivu priču”, a ni njegovo priznanje nije uticalo na izricanje blaže kazne. On je istakao da je optuženi pretio dvema službenicama i naneo im povrede i da je akcija bila planirana i izvedena na brutalan način.

Odbrana je najavila da će se žaliti na presudu, a kako tužilac nije dao izjavu, presuda nije pravosnažna.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here