Srpski raj: Prosečna plata u državnoj firmi 160.000

0

jpstaraplanina.rs
Haj'mo svi na Staru Planinu: Svež vazduh, zdrava hrana i odlična plata
 

Iako je upravljanje velikim hotelom na Staroj planini pre dve godine od JP "Stara Planina" preuzela strana firma, ovo javno preduzeće i dalje radi, i to punom parom. Svetislav Popadić, direktor ove kompanije, tvrdi da zaposleni prosečno zarađuju 103.400 dinara, dok on lično prima 150.452 dinara. U informatoru o radu firme, pak, piše da su prosečne isplaćene zarade u septembru 159.354 dinara, dok su zarade direktora i zamenika direktora 242.343 dinara, što je skoro sedam prosečnih plata u Knjaževcu.

Siromašna braća

S druge strane, zaposleni u JP "Šar-planina", njih dvoje, žive od minimalca. Boljim statusom se ne mogu pohvaliti ni u JP "Park prirode Mokra gora", koji imaju skoro tri puta manje zarade od svojih kolega koji brinu o Staroj planini.

– Bavimo se razvojem Stare planine kao nove turističke i planinske destinacije dovođenjem novih investitora koji treba da grade nove smeštajne kapacitete. Gradimo i održavamo vodovodnu, kanalizacionu, elektro i putnu infrastrukturu – navodi direktor Popadić.

Isto tako, bilo je lepo raditi i u "Koridorima Srbije". Osnovani 2009, svake godine su povećavali broj zaposlenih: sa 21 na 38, pa 62, pa 97 i 2014. završavaju sa 121 radnikom. Zarađuju tri puta više od republičkog proseka. Direktor Dmitar Đurović ima neto platu od 165. 995 dinara, piše Blic.

Zaposleni u JP pančevačkoj "Transnafti", firmi za prevoz sirove nafte, nastaloj posle reorganizacije NIS, imaju duplo veću mesečnu zaradu od republičkog proseka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here