M.N.
PRIJATNO POPODNE: Bilo je prisutno stotinak gostiju

Srpski socijalni servis iz Sent Albansa priredio je o svom trošku svečani ručak za redovnu grupu svojih članova i penzionera srpske zajednice koja se redovno godinama unazad okuplja svakog četvrtka u opštinskoj sali ovog melburnškog predgrađa.

Koordinator Srpskog socijalnog servisa i saradnje Milan Pualić najpre je pismeno obavestio i pozvao svoje članove penzionere i ovog puta organizovao skup u hotelu na Balarat Roudu u Brajbruku, gde je serviran bogat jelovnik. Retko koji od pozvanih je ostao ravnodušan pred ovako ukusnim jelima i slatkišima koji su bili posluženi u ovom popularnom hotelu.

IZNENAĐENJE ZA ČLANSTVO: Detalj sa druženja (FOTO: M.N.)

Prisutno je bilo oko stotinak članova penzionera. Izostao je jedino otac Boro Petrović, sveštenik iz crkve Sveti Đorđe iz Sent Albansa, koji je čvrsto obećao da će doći i blagosloviti ručak, ali ga je sprečila prolazna bolest. Telefonom je pozvao i izvinio se što je morao da izostane. Svi su mu poželeli brz oporavak i povratak na “stare staze”.

 

Tokom ručka i druženja nije nedostajalo tema za razgovor, od uspomena i sećanja na period proteklog radnog veka, očekivanja od novih životnih iskustava, do upoznavanja sa aktivnostima Srpskog socijalnog servisa i saradnje.

Bogata ponuda (FOTO: M.N.)

Koordinator Pualić je pozdravio sve koji su se odazvali pozivu, održao prigodan govor i predstavio plan i program za dalji rad ustanove koju predvodi i koja stoji na raspolaganju penzionerima, ali i svim ostalim članovima kojima je potrebna, pre svega, pravna pomoć.

Troškovi pokriveni

Koordinator Pualić je ovim gestom priredio nešto novo, za razliku od prethodnih okupljanja i druženja i svi prisutni su bili oduševljeni, prvo zbog bogatog i pre svega ukusnog ručka i što pozvani nisu morali da duboko zavlače ruke u svoje ionako plitke džepove.

Sve troškove snosilli su kancelarija Socijalnog servisa i saradnje na čelu sa kooordinatorom Milanom Pualićem i Multikulturalna komisija Viktorije.

Naredno okupljanje

Sledeće okupljanje penzionera je narednog četvrtka, 24. oktobra, u opštinskoj sali u Sent Albansu, u uobičajenom popodnevnom terminu od 15.00 časova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here