Streljačka reprezentacija Srbije na I Evropskim igrama u Bakuu osvojila je četiri zlatne medalje, a u Minsku većina njih sem medalja juri i olimpijske kvote. U svim individualnim disciplinama deli se po jedna viza za Olimpijske igre u Tokiju.

 

Desetoro naših strelaca će se takmičiti u Minsku. Puškom će gađati: Andrea Arsović (vazdušna i MK puška trostav), Sanja Vukašinović (trostav), Marija Malić (vazdušna puška), Milenko Sebić (vazdušna i MK puška trostav), Milutin Stefanović (vazdušna puška) i Lazar Kovačević (MK puška trostav). U miks parovima nastupiće timovi Arsović/Stefanović i Malić/Sebić.

U takmičenjima pištoljem učestvovaće: Zorana Arunović, Bobana Momčilović Veličković (obe vazdušni i MK pištolj), Damir Mikec i Dimitrije Grgić (obojica vazdušni pištolj). Mešoviti parovi: Arunović/Mikec i Veličković Momčilović/Grgić.

Andrea Arsović je na Evropskim igarama u Bakuu 2015, osvojila zlatnu medaju sada joj je glavni cilj kvota za Olimpijske igre u Tokiju.

– Jedan od glavnih ciljeva u Minsku jeste kvota za Tokio. Mislim da sam u odnosu na početak sezone izašla malo iz pritiska i treme, rezultati su na poslednjim pripremama otišli dosta visoko i verujem da mogu do kvote. Pucam sve tri discipline, vazdušno, MK i mix i nadam se da ove Igre za mene mogu da budu uspešne kao i Evropske igre Baku 2015.

Damir Mikec „upucao“ je kvotu za Olimpijske igre i u tom smislu rasterećeno pristupa Evropskim igrama.

– Ja volim ova multisportska takmičenja poput Mediteranskih igara, Evropskih, Olimpijske igre da ne pominjem. Radujem se što ću ove u Minsku posle svog takmičenja imati vremena i da bodrim druge naše sportiste. Strelci ovde imaju prilku za ispunjenje kvota, ja sam taj deo odradio tako da sam u tom smislu rasterećeniji i vidim to kao svoj adut. Očekujem minimum finale, pa onda kako bude, a pucaću u dve discipline, sa Zoranom Arunović u miksu i individualno vazdušnim pištoljem.

Uz Damira Mikeca olimpijske kvote obezbedili su i Zorana Arunović i Milutin Stefanović.

– Ovo je izuzetno jako takmičenje za nas strelce, dele se i olimpijske kvote i to ukazuje na to da će biti jaka konkurencija. Za nas je uvek merilo ulazak u finale i nadam se barem jednom finalu od dve discipline u kojima ću pucati. U isto vreme ovo je i dobra provera za Olimpijske igre u Tokiju jer će sistem takmičenja biti isti – kaže Milutin Stefanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here