F. Rodić
Strelci Srbije

Delegacija srpskog streljaštva donela je u Srbiju tri medalje sa Evropskog prvenstva u Osijeku.

 

Damir Mikec je u pojedinačnoj konkurenciji seniora, disciplina pištolj, stigao do srebra, kao i muška ekipa u sastavu Milutin Stefanović, Milenko Sebić i Lazar Kovačević. Miks-dubl Mikec-Arunović je stigao do bronze. Muška polovina trofejnog dvojca je istakla respektabilan niz medalja koji ovaj par održava:

– Zanimljivo je da smo osvojili medalje na tri različita fronta, što pokazuje da smo svestrani i da smo sila pojedinačno, u misku i ekipno.  Prošle godine smo bili bronzani, pretprošle smo bili prvaci, zaista znači što smo ostali u vrhu. Zorana i ja smo osvojili četvrtu evropsku medalju u nizu. Izvanredan niz – dve zlatne, jedna srebrna, sada smo je obojili malo tamnijom bojom, ali je bitno da smo na postolju. Osim prošle godine na Svetskom prvenstvu u svakom takmičenju u kom smo učestvovali smo osvojili medalju, a i tad nam je izmakla za 0,1 – rekao je Mikec o miks-dublu, a zatim i o svom evropskom srebru, za koje se ispostavlja da stavlja oko vrata svake neparne godine, 2015, 2017 i sad.

– Pred početak sezone su bili ciljevi ispunjavanje olimpijske kote i Evropsko prvenstvo. Ja sam u sredini marta sve ispunio, ali neću se opuštati, to je čak dodatna motivacija.

Zamiljivo je da su strelci prvi ispunili kvotu za Tokio od svih srpskih sportista, a slede im tri Svetska kupa i Evropske igre u Minsku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here