Srpski umetnici na austrijskoj sceni

0

Savremena scena: Postavka umetnika iz Srbije
 

Kako se navodi u saopštenju, delujući kao krovna organizacija, BLOCKFREI će predstaviti više nezavisnih galerija i inicijativa koje u svom fokusu imaju savremenu vizuelnu umetnost, a koje su prethodnih godina aktivno razvijale savremenu umetničku scenu u Srbiji.

 

BLOCKFREI je udruženje osnovano 2013. godine u Beču sa namerom da odgovori na potrebe dijaspore sa prostora bivše Jugoslavije, da se na adekvatan način predstavi i zauzme odgovarajuće uloge u austrijskom društvu. Posebno je to slučaj u Beču gde čine nezanemarljiv deo populacije i prisutne su u svim porama austrijskog društva, pa tako i u polju umetnosti i kulture.

"Kako su društvene i političke promene u velikoj meri uticale na način kako se umetnička scena u Srbiji razvijala, ove inicijative su specifične upravo po tome što u najboljem svetlu reflektuju duh samoorganizovanosti i inovativnosti umetničkog angažovanja i stvaralaštva, te kreiranja novih umetničkih zajednica sa sopstvenim pravilima i pravcima razvoja.", ističe se u saopštenju.

Nezavisne umetničke organizacije, galerije i inicijative se na štandu BLOCKFREI organizacije predstavljaju putem rada jednog od umetnika koji je ili bio zastupljen u njihovom programu, ili je usko vezan za rad inicijative, kao i elektronskom bazom podataka savremene umetnosti iz Srbije.

Biće predstavljeni: Aleksandrija Ajduković, Dejan Kaluđerović, Mane Radmanović, Siniša Ilić, Žolt Kovač, Baza Savremene Umetnosti / Nezavisna Umetnička Asocijacija – REMONT.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here