EPA-EFE/FOCKE STRANGMANN

Vezista Ciriha Vasilije Janjičić (22), koji ima i srpsko i švajcarsko državljanstvo, posle tri meseca terapija pobedio je rak koji mu je dijagnostifikovan tokom leta prethodne godine.

Janjičić je u julu saznao da ima rak, i to malo pošto je iz Hamburgera prešao u Cirih, da bi u septembru poručeno da će biti podvrgnut intenzivnom lečenju karcinoma.

Na svu sreću, lečenje je uspelo i upravio je Janjičić putem svog Instagram profila poručio da je 2020. godina “izgubila” borbu s njim.

– Za mene lično, to je najgora godina u životu. Ne želim previše da trošim reči na nju, ali ću poručiti da je izgubila. Ali želim da 2021. započnem dobrim vestima, a to je da sam posle tri meseca hemoterapija i dve operacije pobedio rak – napisao je Janjičić i dodao:

– Hvala svima, a posebno porodici koja je bila uz mene. Veliko hvala mojim saigračima iz Ciriha, mom bivšem klubu HSV-u, švajcarskom nacionalnom timu i svima koji su me podržavali. Srećan sam što sam zdrav i neverovatno srećan što ću opet moći da igram fudbal.

Podsetimo, Vasilije Janjičić je prošao sve reprezentativne karijere u reprezentaciji Švajcarske. Časopis “Four Four Two” svojevremeno ga je uvrstio među 50 najvećih talenata Evrope.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here