Srpsko kolo od 6 kilometara: Svi su dobrodošli!

0

Z. Vicelarervić
Folklorno udruženje "Veliko kolo" poziva sve zainteresovane KUD-ove iz bivše Jugoslavije i pojedince da zajedno "zapletu" Veliko bačko kolo, Užičko kolo i Katanku (Foto: Ilustracija)
 

U pozivu Udruženja navodi se da je planirano da u manifestaciji učestvuje 15.000 ljudi u narodnim nošnjama.

Krug grandioznog kola bio bi dužine šest kilometara, a išao bi kroz novosadski Bulevar kneza Miloša, Futoški put, Bulevar Evrope i Bulevar vojvode Stepe.

Organizator objašnjava da u manifestaciji, osim KUD-ova iz bivše Jugoslavije, mogu da učestvuju i pojedinci "od sedam do 77 godina".

U pozivu Udruženja navodi se i da će u ovom projektu "Velikog kola" sigurno učestvovati KUD-ovi iz Srbije, Crne Gore, BiH, te da će manifestacija biti međunarodnog karaktera.

Prema objašnjenju organizatora, u pripremnoj fazi projekta svim KUD-ovima, koji se prijave za učešće i koji prođu selekciju, biće poslat snimak sa koracima i melodijom da bi svi uvežbali iste varijante koraka i uz istu dužinu trajanja igre.

U navedenim bulevarima biće postavljeno ozvučenje po punktovima kako bi svi učesnici čuli muziku i igrali u isto vreme.

Predviđeno je da se u "Velikom kolu" igraju tri igre: Veliko bačko kolo, Užičko kolo i Katanka, a organizator ističe da će se brojati samo učesnici u narodnim nošnjama.

Zainteresovani mogu da se jave na mejl velikokolo@gmail.com, posle čega će dobiti formular, a sve detaljnije informacije nalaze se na zvaničnom portalu Folklornog udruženja "Veliko kolo".

Ginisovska manifestacija "Veliko kolo" planirano je da bude održana 4. oktobra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here