Lična arhiva
Anastasija Holc - najpriznatija srpska operska diva u svetu

Našoj mladoj dvadesetosmogodišnjo operskoj divi solistkinji Evroazijskog sinfonijskog orkestra i stalnom gostu beloruske filharmonije i profesoru solo pevanja na beogradskom univerziteu Slobomor Anastasiji Holc stiglo je prestižno priznanje iz Pekinga gde je imenovana za profesora prestižne Mreže i Saveta kineskih univerziteta B.L.S – Internation culture.

Anastasija Holc – solistkinja Evroazijskog simfonijskog orkestra jedina je mlada srpkinja nagrađena ovakvim prestižnim priznanjem

To je zapravio prvi kinesko evropski kulturni projekat koji okuplja univerzitete širom Kine i bivšeg Sovjetskog saveza sa ciljem da organizuje međunarodnu saradnju kroz kulturno umetničke projekte, koncerte, majstorske kurseve i međunarodna umetnička takmičenja.

“Ukazana mi je velika čast pre svega kao operskoj umetnici. Osim toga ovo je potvrda mog naučnog rada i postignutih rezultata sa mojim studentima na univerzitetu Slobomir u Beogradu i Bjeljini. Već od jeseni očekujem održavanje mog prvog majstorskog kursa ( Mastar klasa) solo pevanja na univerzitetu u Pekingu. Lično, ovo je za mene veliki podstreh za dalji samopregoran rad i napredak u karijeri operskog pevanja i univerzitetskog profesora” – kaže naša operska diva Anastasija Holc.

Anastasija Holc je dobitnice mnogih domaćih i međunarodnih priznanja iz opblasti klavirske muzike i solo pevanja. Na pretižnom festivalu Slovenske muzike koji se tradicionalno održava u Moskvi 2011. godine je osvojila prvo mesto u oblasti klavirske muzike a godinu dana kasnije i Gran pri za solo pevanje. Od 2016. godine je i stalni član žirija za klavirsku i kategoriju solo pevanja na ovom prestižnom festivalu Slovesnke muzike.

4 KOMENTARA

 1. Dvadesetsedmogodišnja!Pa predivno i vrlo inspirativno.Da je više ovakvih vesti pa da se možemo pohvaliti:e ovo je naša intelektualka visokog ranga koja pre svega ceni rad kako svoj tako i onih pored nje.Na ovakve intelektualce treba da se pozivamo,da im odajemo priznanje da ih cenimo i visoko rangiramo.To je u stvari pravi intelektualac,a ne ovi kvazi s uluce koji oboriše rekord posećenosti u medijima.

 2. Devojka ima redak i fenomenalan glas!!!
  Slušala sam je u Narodnom.Svega-par puta…
  Po svetu peva, ovde pre da ne može , a ne da ne želi…
  Zaista, neobična i retka kvalitetom , glasovnim potencijalom osoba…

 3. Tuzno što je u Narodnom nismo čuli više od godinu dana…
  Nemam komentar…
  I to posle onakve predstave Onjegina-za pamćenje!
  Posle bila najava za Barerflaj., Napisali nju stavili na scenu drugu osobu iz susednog teatra?
  Još sam je video u gledalištu..dakle, bolesna nije?
  Zašto to rade, nije mi jasno
  Slušao BiH je i gledao uvek jer je izvrsna glumica i pevačica

 4. Kakva ličnost!
  Magnetne privlačnosti za publiku!Lepa, nesvakidašnja…smela ali glumom odmerena…
  Pamtim onaj poljubac Onjegina na kraju ,koga nisam video za 20 godina izvođenja od svih naših „diva“ u zadnjem činu…
  Temperament…
  Vatra…
  A opet…kao balerina, krhka, prefinjena…glas ogroman
  I …gde je sad?
  Čitam…Biskek, Astana?Čemu, kad je tu?
  Kao i Mijailovic-gde je naš divni bariton na sceni Narodnog?
  No comment

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime