SRS: Šešelj bio izolovan 17 časova

0

Vojislav Šešelj u društvu haških čuvara
 

"Lidera radikala su zatvorski stražari primoravali da namaže ruke nepoznatom hemikalijom a zbog njegovog upornog odbijanja odlučili su da ga stave u izolaciju. Tokom izolacije bio je neprekidno zaključan u ćeliji, nije mu bilo dozvoljeno da se javi porodici, niti da ide u šetnju. Vojislav Šešelj je odbio da namaže ruke uz obrazloženje da je već vakcinisan protiv novog virusa, da ne zna o kakvoj hemikaliji je reč a da mu već dve godine sistematski truju jetru", navedeno je u saopštenju.

 

Ranije tokom današnjeg dana, predstavnica za štampu Haškog tribunala Nerma Jelačić nije mogla da potvrdi da li je lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj odveden u izolaciju od poslednjeg pojavljivanja pred sudijama Haškog suda. 

 

 

 

 

 

 

Predstavnici SRS-a su na konferenciji za novinare u četvrtak izneli, kako su sami rekli, "neproverenu informaciju da je Šešelj posle pojavljivanja u sudnici pre dva dana odveden u izolaciju". Oni nisu želeli da saopšte odakle im ta informacija.

 

Posle gotovo jednogodišnjeg prekida, suđenje lideru radikla nastavljeno je 12.januara, kada je Šešelj zatražio od sudskog veća Haškog tribunala da mu se omogući da pred lokalne izbore u opštini Odžaci, koji su zakazani za 24. januar, iz Haga održi telefonsku konferenciju za novinare u Beogradu.

 

Sud odgovorio Šešelju – nema telefonske konferencije

Haški tribunal odbio je zahtev lidera radikaka Vojislava Šešelja da se obrati novinarima na telefonskoj konferenciji za novinare, izjavio je funkcioner SRS-a Aleksandar Martinović.Nastavak suđenja Šešelju u Haškom tribunalu zakazan je za 19. januar.

 

Lider radikala je pred Haškim tribunalom optužen za zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja u Hrvatskoj, Vojvodini i Bosni i Hercegovini od 1991. do 1993. godine, a nedavno je, braneći se, krivicu za neke od zločina prebacio na pokojnog Željka Ražnatovića Arkana.

 

Šešelj se predao 23. februara 2003. godine i narednog dana je izručen Tribunalu, pred kojim se krajem marta iste godine izjasnio da nije kriv ni po jednoj tački optužnice. Suđenje mu je počelo 7. novembra 2007. godine, ali je sredinom februara 2009, na zahtev Tužilaštva, odloženo zbog sumnje da su neki svedoci zastrašivani.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here