Šta će reći na Unionu o Šapićevom doktoratu?

0

Da li je njegov doktorat plagijat: Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd
 

Senatu će biti predloženo da formira komisiju koja će ispitati osnovanost tih navoda, kaže se u saopštenju rektora Uniona Zlatka Stefanovića, objavljenom na sajtu Univerziteta.

 

"Univerzitet Union nema interesa da štiti plagijatore. Naprotiv! U interesu i unverziteta i nauke uopšte je da plagijata ne bude, a da se plagijatori sankcionišu na primeren način. Univerzitet je to već radio u drugim slučajevima, bez ikakvog medijskog ili drugog pritiska, i bez obzira o kom licu je reč", ističe se u saopštenju.

 

Šapić o doktoratu: ”Peščanik” bi da me strelja

 

Informacije o postupku do njegovog okončanja biće objavljivane na internet stranici Uniona, jer na tom univerzitetu smatraju da javnost "mora biti informisana o toku i rezultatima postupka".

 

Rektor Stefanović je naglasio da se Univerzitet Union ni do sada nije ustručavao da vodi postupke povodom prijava plagijata, i da je upravo istražen jedan slučaj u kom su potvrđene sumnje da se radi o kopiranju tuđeg dela, ali ne u doktoratu već u udžbeniku.

 

Kako se navodi u saopštenju, autorima udžbenika za koji je utvrđeno da je plagijat Senat Univerziteta će izreći sankcije na jednoj od sledećih sednica.

 

Autori analiza doktorata ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i bivšeg rektora Univerziteta Megatrend Miće Jovanovića objavili su na internet sajtu Peščanika da su delovi doktorske disertacije Aleksandra Šapića plagijat.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here