Šta da radiš kad uhvatiš drugaricinog dečka u švrljanju?

0

Za početak – bez ishitrenih poteza! Nemoj odmah da je pozoveš i ispričaš šta si videla. Ovo će te iznenaditi – bolje prvo razgovaraj sa njim. Po mogustvu, ne tog trenutka nego sutradan.

 

Prvo razgovaraj sa "skotom", ne sa drugaricom
 

Saznaj da li mu je žao, kako je došlo do toga, daj mu priliku da objasni situaciju, iako u većini slučajeva nema realnog opravdanja.

 

Zašto? Pa ako ti prva kažeš svojoj drugarici, ugrozićeš izglede da ikada prevaziđu krizu, ali ako joj on sam prizna, postoji šansa da ne dođe do potpunog kraha veze. Možda će njihova ljubav biti jača od tog čina, tako da uspeju da prebrode svađe koje su neminovne posle toga.

 

Ukoliko te on zamoli da joj ništa ne govoriš pre nego što on prenese do detalja pravu istinu, proveri da li je održao reč. Ako sve prizna – sjajno, ne moraš ti da obavljaš nelagodan posao. Ali ako to ne učini, možda ćeš ti morati da saopštiš drugarici loše vesti.

 

Ponekad će veza poći svojim neminovnim tokom i bez tvog uvrtanja noža. Možda je dečko tvoje drugarice sklon flertu, preljubi, a ukoliko si sa drugaricom već imala razgovore na tu temu, odnosno ako ona i sama sumnja u vernost svog dečka, onda ne bi trebalo da oklevaš. Mada, imaj ovo na umu – postoji šansa da ona zauzme njegovu stranu.

 

Takođe, sa druge strane, ako ne kažeš ništa, a ona kasnije sazna da si ti sve vreme znala i ćutala, vaše prijateljstvo više nikada neće biti isto. Šta bi joj odgovorila na pitanje: "Zašto mi nisi ništa rekla?" Niko ne želi da bude osoba koja će slomiti srce svojoj drugarici, ali nekada je to neminovno.

 

I na kraju, zadrži svoje mišljenje za sebe. Iako tebi možda deluje očigledno da bi njih dvoje trebalo da raskinu, nije neuobičajeno da devojka ostane sa dečkom iako se on ponašao toliko loše.

 

Potrudi se da je ne osuđuješ ako odluči da mu da još jednu šansu. Najbolje što možeš da uradiš jeste da pružiš podršku svojoj drugarici.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here