Pixabay.com

Divno je kad postoji “čarolija” među partnerima, ali malo kome je strana situacija da nekad nešto u seksu ne ide kako treba.

Možda se osećate krivima jer ste previše umorni da biste se upustili u vođenje ljubavi?

Možda vam se ne dopada način na koji vaš partner/ka inicira seks? Ili vam se jednostavno više ne dopada rutina u seksu na koju ste bili navikli.

Šta god bio razlog seksualnom nezadovoljstvu, seksolozi tvrde da je moguće savladati prepreke i ponovo uživati u seksu. Prvo što treba da uradite jeste da prihvatite činjenicu da su takva osećanja savim normalna i vrlo česta. Veliki broj parova se po ovom pitanju obraća stručnjacima za pomoć, i nema mesta sramoti u svemu tome. Ako težite ka tome da pratite u stopu seksualne želje svog partnera, previše ćete sebe forsirati, a to se često završava loše. Ključ uspeha leži u prihvatanju problema i postupnom rešavanju.

Ne krivite partnera

Iako se osećate isfrustrirano po pitanu seksa, ne treba da krivite svog partnera za to. Time ništa dobro nećete postići. U pitanju ste vi i vaša osećanja. Umesto da svaljujete krivicu na partnera, razgovarajte sa njim o tome kako se osećate. Opišite mu svoja osećanja. Pričajte o tome kakav biste seks želeli. Pokušajte da to bude nakon što ste se mazili i popravili opšte raspoloženje.

Dodirujte jedno drugo

Ovde se ne misli na seksualni dodir već na senzualni. Ukoliko iz vaše jednačine uklonite seks, mnogo ćete manje osećati pritisak i imaćete veću želju da zagrlite voljenu osobu. Nežni dodiri koji ne vode ka seksu, mogu da budu zaista prijatni i delotvorni.

Napravite svoju seksi listu

Seksolozi predlažu da napravite listu stvari u kojima zaista uživate tokom seksa. Naravno, na spisku mogu i da se nađu one stvari koje do sad niste probali, a želeli biste. Nakon što se vaš partner/ka složi sa stvarima sa spiska, predlog je da svako veče kada poželite da se mazite zavučete ruku u šešir i izvadite jednu od napisanih stvari na papiriću.

Dodajte igračke

Najčešći razlog za žensku seksualnu fristraciju jeste izostanak orgazma. Zašto biste sebi to radili kada postoji čitava industrija koja vredno radi na kreiranju igračaka koje vam mogu pomoći? Ne brinite zbog vašeg partnera i on će biti zadovoljan.

Eliminišite stres

Stres je jedan od najčešćih uzroka za nizak libido. A kako gotovo da ne postoji osoba u savremenom društvu koja nije pod stresom, neminovno je da to ostavlja posledice i na seks. Romantična večera, maženje uz omiljeni film, mirišljave sveće i topla kupka, mogu u velikoj mjeri pomoći da se oslobdite stresa i sa radošću prionete na seks.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime