pixabay.com

Prijavljeno hakovanje internih sistema kompanije „Uber Technologies Inc“ u četvrtak je naglasilo potrebu da potrošači znaju šta mogu da urade da bi se zaštitili ako je usluga koju koriste pretrpela sajber napad.

U nastavku su navedeni neki koraci koje možete preduzeti ako verujete da ste postali žrtva korporativnog kršenja, prenosi Rojters:

Promenite šifru

Promena lozinke može sprečiti hakera da pristupi informacijama kao što su ime, adresa, kontakt broj i detalji kreditne kartice.
Ako je pristup vašem nalogu blokiran, pokrenite proces resetovanja i izaberite složenu lozinku koja se sastoji od simbola i brojeva, kao i velikih i malih slova. Izbegavajte lozinke slične starim.

Zamrznite plaćanje karticom

Ako postoji bilo kakva sumnja da su informacije o kreditnoj kartici možda procurele zbog povrede podataka, pratite svoj kreditni rezultat da li ima bilo kakvih promena i razmislite o zamrzavanju plaćanja na kreditnim karticama kako biste sprečili neovlašćena plaćanja.
„Uklonio bih sve sačuvane ili sačuvane kreditne kartice, bankovne račune ili načine plaćanja koje možda koristite u okviru aplikacije… jer ako je taj zlonamerni akter još uvek u okruženju, oni i dalje traže podatke“, rekao je Dejvid Lindner, glavni službenik za bezbednost informacija u „Kontrast Sekjuritiju“.

Omogućite dvofaktorsku autentifikaciju

Ako aplikacija dozvoljava dvofaktorsku autentifikaciju, koristite je. Stručnjaci za bezbednost kažu da je korišćenje verifikacije u dva koraka jedan od najboljih načina za zaštitu naloga jer hakeru otežava pristup ključnim informacijama.
Dvofaktorska autentifikacija u suštini dodaje dodatni nivo sigurnosti procesu prijavljivanja, obično zahtevajući od korisnika da da dozvolu na sekundarnom uređaju.

Ostanite informisani

Informacije su ključne tokom sajber napada. Stoga je važno da ostanete u toku sa razvojem kako biste pratili sve ublažavajuće akcije koje je predložila kompanija i bili svesni šta je moglo biti otkriveno u haku.
Pošto napad može da onemogući primarne komunikacione kanale kao što su interna aplikacija za razmenu poruka ili e-pošta, veb lokaciju i društvene medije treba pratiti radi ažuriranja.

Koristite najnoviju verziju aplikacije

Provajderi aplikacija redovno šalju ažuriranja svog softvera kako bi uklonili bezbednosne propuste i povećali korisnost programa. Budite u toku sa ažuriranjima radi najbolje bezbednosti, preneo je „Blic biznis“.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here