EPA-EFE/TOMS KALNINS
Milo Đukanović

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je danas liderima tri pobedničke koalicije, Zdravku Krivokapiću, Aleksi Bečiću i Dritanu Abazoviću, na ranije potpisanom Sporazumu o principima rada buduće vlade.

Đukanović je, odgovarajući na pitanje novinara nakon odluke o mandataru, rekao da ne želi unapred da govori da li će potpisati izmenjeni Zakon o slobodi veroispovesti.

Ne želi, kazao je, da o tome govori sve dok ne vidi sadržaj izmenjenog zakona, prenosi Tanjug.

Na pitanje da li će ostati na čelu DPS-a i nakon partijskog kongresa, Đukanović je rekao da ta stranka zaslužuje da joj se povrati poverenje.

Istakao je da će odgovorne poteze povući na kongresu, a do tada će, dodao je, raditi analize najpre kadrovskih promena.

Đukanović je prethodno saopštio da će danas parlamentu uputiti predlog da da mandatar bude Zdravko Krivokapić. Tokom konsultacija sa nosiocima tri pobedničke liste Krivokapićem, Aleksom Bečićem i Dritanom Abazovićem ocenio da je crnogorsko društvo pokazalo demokratsku zrelost i istakao da je Crna Gora prepoznata kao faktor regionalne stabilnosti.

Istakao je i da na avgustovskim parlamentarnim izborima nije odlučivano o državi i zato se, kaže, ne sme dozvoliti da bilo ko ugrozi državu. On je kazao i da će nova vlada nastaviti sa investicijama, borbom protiv korone…

Ističe i da izveštaj EK pokazuje da su urađene značajne reforme.

Đukanović je kazao da je konsultacije obavio u skladu sa Ustavom i zahvalio predstvnicima nove većine što su se odazvali pozivu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here