EPA-EFE

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri kaže je cilj Amerike da ohrabri dijalog između Beograda i Prištine, kao i da ukaže na to koliko bi ljudi u regionu imali koristi od toga da se nađe rešenje za kosovski problem.

– Rešenje koje može biti trajno biće ono do kojeg dođu obe strane same, sa kojim obe strane mogu da žive i koje vodi do regionalne stabilnosti. Bilo koje rešenje koje je nepošteno, neuravnoteženo ili nametnuto sa strane neće biti dugotrajno – rekao je Godfri u intervjuu za RTS, nakon obilaska te medijske kuće.

Naveo je i da je interes SAD da Zapadni Balkan postane mesto stabilnosti i prosperiteta, gde se, kako kaže, poštuju demokratske vrednosti, zemlje međusobno poštuju granice i imaju dobre odnose.

– Što se nas tiče, a i za Srbiju, najbolji način da se to postigne jeste put ka Evropskoj uniji. Zato je moj cilj da upotrebim svu svoju energiju i sva sredstva Ambasade SAD u Beogradu da pomognem Srbiji da postigne cilj koji je sebi postavila, a to je članstvo u EU – istakao je novoimenovani ambasador Godfri.

2 COMMENTS

  1. Šta je cilj SAD na Kosovu? Да ли они то знају? То је питање.
    Али је очигледни да они не знају шта раде на Косову!

  2. Ovaj je toliko neiskren da to odmah pada u oci. Samo su nihovi neostvarivi intersi problem. I njima je postalo jasno, da ih Albanci vide kao okupatora.
    Poraz ne mogu priznati pa ocekuju nekakav “dogovor” kao opravdanje bombardovanja. Zato im je Vucic vazan, ali nema hrabrosti da potpise – zna sta sledi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here