Šta je Đurić savetovao Srbima na Kosmetu?

0

Marko Đurić, šef kancelarije za KiM

"Molba Beograda jeste da građani srpske nacionalnosti i svi drugi koji žele da daju doprinos ostvarenju naših državnih i nacionalnih interesa i ciljeva na Kosovu i Metohiji pažljivo slušaju preporuke predsednika opština i poslanika Skupštine Srbije sa Kosova", rekao je Đurić u Gračanici.

 

Đurić, koji je nedavno postavljen za šefa Kancelarije za KiM, danas prvi put boravi na Kosovu. Na pitanje dopisnika agencije Beta kakav je stav Beograda prema
predstojećim izborima na Kosovu, on je ocenio da je "ovo vreme kada moramo da se razumemo i dogovorimo šta i kako ćemo raditi".

 

"Vi ste čuli naše rezerve koje imamo na određena ponašanja privremenih institucija iz Prištine i Centralne izborne komisije Kosova i nećemo dozvoliti da njihovo ponašanje bude na uštrb dugoročnih državnih i nacionalnih interesa na KiM", kazao je Đurić.

 

Đurić se u porti manastira Gračanica sastao s predstavnicima kosovskih Srba, vladikom raško-prizrenskim Teodosijem, a na sastanak je došao i ambasador Velike Britanije na Kosovu Ijan Klif.

 

Koalicija više srpskih udruženja Srpska lista zamrzla je prošle nedelje predizborne aktivnosti jer Priština želi da izmeni pojedina izborna pravila kroz Centralnu izbornu komisiju, ali i zbog toga što se na glasačkim listićima nalaze obeležja državnosti Kosova. Vlada Srbije još se nije izjasnila da li kosovski Srbi treba da
izađu na izbore 8. juna.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here