Tanjug
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan

Predsednik Turske Režep Tajip Erdogan uputio je pismo predsedniku kosovske vlade Aljbinu Kurtiju u kojem mu je čestitao na izboru, ali i pomenuo pitanje otvaranja kosovske ambasade u Jerusalimu.

Erdogan je u čestitki izrazio zabrinutost zbog otvaranja kosovske ambasade u Jerusalimu i pozvao kosovsku vladu da preispita ovu odluku u okviru relevantnih rezolucija Ujedinjenih nacija i međunarodnog prava.

“Turska će, kao i uvek, u narednom periodu biti solidarna na svim poljima sa bratskim narodom Kosova. S druge strane, budući da znam da i vi imate zabrinutost zbog pitanja kosovske ambasade u Jerusalimu, mislim da bi bilo korisno da vaša vlada razmotri ovo pitanje u okviru relevantnih rezolucija UN i međunarodnog prava. Ovom prilikom ponavljam najbolje želje, kao i prosperitet i blagostanje prijateljskog i bratskog naroda Kosova”, napisao je Erdogan u pismu.

Erdogan je takođe rekao da je uključivanje Kosovske demokratske partija Turaka u vladu, stranke koja je osvojila dva mesta rezervisana za tursku zajednicu u kosovskoj skupštini, pokazatelj da Kurti obraća pažnju na prioritete i očekivanja turske zajednice.

1 COMMENT

  1. Ne treba verovati u ono sto Erdogan preti Kurtiju.Srbija treba da mudro postupi sa Izraelom.Izrael gleda svoje interese.Do jucer je Izrael svrsto bio protiv priznabja lazne drzave.Srbija treba da nastavi da lobira da se sto vise zemalja ne prizna laznu drzavu.Kosovo je Srbija i tacka ali borb za nasu teritoriju treba da se nastavi.Zapad sa nekadasnjom imperijom SAD su izvrsili agresiju da bi oteli srpsku zemlj samo zato sto im je to bilo vazno zbog buduceg szukoba sa Rusijom.
    To sto prete kurti i drigi murti su njihove zelje i zelje njihovih zapadnih okupatora.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here