youtube.com
Naser Orić

Depeše bivše muslimanske obaveštajne službe, pokazuju da je Naser Orić smatran odgovornim za šverc, prostituciju i ubistva na području Srebrenice.

Depeše su u posedu banjalučke „Alternativne televizije“ (ATV) pokazuju da je Naser Orić u dokumentu označen kao A-101.

Da ga razotkriju bila je namera i pred Orićevo gostovanje na tadašnjoj „TV Tuzla“ početkom 1996. godine, navodi portal, dodajući da je obaveštajna služba imala spremna pitanja za telefonsko uključenje tokom Orićevog gostovanja.

“Kada će A-101 Armiji BiH vratiti 28 kilograma zlata otuđenih početkom (tzv.) agresije iz fabrike ‘14. mart’ u Srebrenici? Poznato je da je A-101 držao kontrolu nad svim logističkim bazama, i zašto nije sprečio zloupotrebe u raspodeli humanitarne pomoći koja se umesto podele gladnom narodu prodavala na pijaci u Srebrenici? Zašto je A-101 izdao odobrenja pojedinim licima da u svako doba uzimaju hranu iz magacina dok su ostali stanovnici Srebrenice gladovali?“, neka su od pitanja AID-a.

Tim povodom portal prenosi izjavu Milorada Kojića iz Centra za istraživanje rata koji je rekao da to potvrđuje da je Orić i kako je naveo, njegova banda koja je harala Srebrenicom i ubijala i Srbe, kao i pojedine Bošnjake koji nisu bili lojalni toj kriminalnoj strukturi u stvari vršila raspodelu, odnosno kasnije prodavala humanitarnu pomoć svom stanovništvu.

– A što se kasnije stavlja na teret Srbima – dodao je Kojić.

Depeše pokazuju i da Srebrenica nije bila demilitarizovana zona, jer je velikom količinom oružja gospodario, upravo, Naser Orić.

„Poznato je da je A-101 izdavao naređenja u vreme pada Srebrenice i kako obzirom na veliku količinu naoružanja Srebrenica se nije mogla odbraniti, kada A-101 zna šta je imao u magacinima i za koga je A-101 čuvao ili preprodavao?“, stoji u depeši AID-a.

Kako se dodaje, tadašnja obaveštajna služba je za Orića bila pripremila i pitanja o ubistvima muslimana na području Srebrenice.

1 COMMENT

  1. Sve oni znaju, taj truli zapad. Samo se njihove lazi moraju kriti. Srbija nesme da stane u vezi Orica nego mora da radi na tome da se Istina i Pravda obelodani

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here