Šta je Radonjić rekao pred gostovanje u Barseloni?

0

Beta/B.B./DS
Bez bele zastave u Barseloni: Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde

Zvezdina ekspedicija putuje u četvrtak rano ujutru u Katalonije gde crveno-bele u petak od 20 časova i 45 minuta očekuje utakmica 4. kola Top 16 faze. Trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić imao je samo reči hvale za dvostrukog osvajača Evrolige:

– Barselona je jedan odličan skup mladosti i iskustva. Imaju neke od najboljih mladih igrača u Evropi koji stasaju uz iskusne košarkaše i koji predstavljaju podršku i potvrdu njihovih velikih ambcijia – na kratko je zastao Radonjić, a potom dodao:

– Protiv nas nastupaju bez dva bitna igrača, ali imaju ozbiljan roster koji kao takav može da nadoknadi probleme sa povredama. Pre 20-ak dana su bili u prilici da igraju bez pet igrača, pa su zabeležili nekoliko neplaniranih poraza što ih je navelo da angažuju Džeksona. Naravno, toliki izostanci su previše i za njih – istakao je strateg crveno-belih i zatim rekao:

– I ove sezone se ipak očekuje da se bore za sam vrh Evrope. Barselona zvanično igra treći meč protiv Zvezde, a mi smo prvi put u Top 16 i sve to govori samo za sebe – rekao je Radonjić koji je potom pričao o ambicijama njegove ekipe:

– Želimo da odigramo u Barseloni jedan dobar meč, bolji od ostalih u Top 16 fazi. Želimo da pokažemo bolju partiju nego u Tel Avivu protiv Makabija i da iskoristimo eventualnu priliku da iznenadimo Barselonu na njihovom terenu. Atmosfera u timu je odlična i nemamo problema sa povredama – rekao je Dejan Radonjić  i potom dodao:

– Barselona je takođe igrala protiv Makabija u gostima i imala priliku da savlada prvaka Evrope u trenutku kada su imali problema sa povredama u ekipi. Sigurno je da će Barselona izvršiti mobilizaciju u želji da ostvari svoj krajnji cilj. Mi moramo da odigramo najbolji meč  u sezoni da bismo imali šansu da iznenadimo u Španiji – istakao je Radonjić.

Trener Zvezde je potom upitan da li ekipa oseća manji pritisak protiv favorizovanog rivala.

– Pritisak uvek postoji, bilo protiv Zadra, Levskog, Barselone… Da li je veći ili manji, to može da se priča. Nemamo nikakvo rasterećenje jer igramo protiv Barselone iako znamo o kakvom timu je reč – rekao je Dejan Radonjić koji je zatim pričao o velikom uspehu u ABA ligi i overenom plasmanu u plejof:

– Ostvarili smo plasman u plejof, mada smo znali da će se to i dogoditi. To što smo ostvarili to ovako rano je ipak neki pokazatelj. Postoji zadovoljstvo, ali i očekivanje da nastavimo u istom ritmu. Iako smo protiv Zadra odigrali jedan od najboljih mečeva u ABA ligi, ne možemo da očekujemo da napravimo isti rezultat u Barseloni jer su razlike između te dve ekipe očigledne – zaključio je Dejan Radonjić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here