Pixabay.com
Ilustracija

Pri pojavi prvih simptoma potrebno je da se obratite lekaru. Međutim, ovi napici mogu da vam pomognu da što pre prebrodite ovaj problem.

Kamen u žuči je česta pojava, a čak 80 odsto pacijenata prolazi bez početnih simptoma dok se ne javi bol. Stvaranju kamena u žuči pogoduju smanjena fizička aktivnost, genetika, godine, gojaznost, kao i nagli gubitak težine.

Neki od najranijih znakova koji mogu da upute na formiranje kamena u žuči su mučnina, povraćanje, bol ispod desnog rebarnog luka, bol u srednjem ili desnom gornjem delu trbuha i pojasni bol u predelu abdomena sa širenjem ka leđima.

Masna hrana stvara kamen u žuči

Čim primetite ove simptome, javite se lekaru. Ipak, možete ublažiti i poboljšati situaciju prirodnom medicinom.

U nastavku vam predstavljamo najmoćniji lek koji može da istopi kamen za samo dve nedelje.

Cvekla, šargarepa i krastavac

Sastojci koji su vam potrebni su četiri šargarepe, jedan krastavac i jedna cvekla.

Sve sastojke stavite u blender, iscedite i dodajte još malo vode. Ovaj napitak se pije dva puta dnevno, ujutro i uveče u trajanju od dve nedjelje.

Pored ovog, možete da probate i sa sledećim napicima.

Sok od limuna

Tokom nedelju dana, svakog jutra iscedite sok od četiri limuna i pijte ga na prazan želudac. Limunov sok može otkloniti kamen u žuči, ali se preporučuje da pijete i dosta vode, za što bolje rezultate.

Kurkuma

U čaši vode treba razmutiti malo meda i kašičicu kurkume i pijte jednom dnevno, sve dok se kamenje ne otopi.

Čaj od kantariona

Kantarion je dobro poznat kao dobar saveznik zdravlja žučne kese. Ovaj čaj se pije dva puta dnevno u roku od dve nedjelje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here