EPA/Soeren Stache
Skender Hiseni

Koordinator Prištine za dijalog sa Srbijom Skender Hiseni sastao se u utorak u Berlinu sa Matiasom Lutenbergom, savetnikom nemačke kancelarke Angele Merkel.

On je od Lutenberga, kako je sam naveo, povodom dijaloga Beograda i Prištine zatražio koordinaciju između Berlina, Pariza i Vašingtona.

On je na Fejsbuku napisao da “samo uz uključivanje ove trojke može da se postigne sveobuhvatan sporazum uz obostrano priznanje”, prenelo je Kosovo onlajn.

Hiseni je preneo i da je Lutenberga i ostale nemačke zvaničnike sa kojima je danas razgovarao informisao o toku sastanaka u Briselu.

– Uvažavajući posvećenost EU i rad specijalnog izaslanika (Miroslava) Lajčaka u pregovorima koji su se odvijali u Briselu, naglasio sam da bi dijalog trebalo da poprimi novu dinamiku kako ne bi trošili dragoceno vreme, odugovlačenjem procesa. Treba bez odlaganja postaviti na diskusiju glavno pitanje – sveobuhvatni sporazum o međusobnom priznavanju i normalizaciji odnosa – dodao je Hiseni.

Hiseni je rekao i da je tokom sasatanaka sa nemačkim zvaničnicima dobio jasne poruka da su Nemačka i kancelarka Merkel i dalje snažno posvećeni snažnoj podršci pravednom, trajnom i sveobuhvatnom sporazumu Beograda i Prištine.

Hiseni je dodao da Priština u Nemačkoj vidi prijateljsku zemlju, “drugi dom velikog broja građana Kosova”.

3 COMMENTS

  1. MALO SE SIPTAR ZABORAVIO TU SU JOS I MOSKVA I PEKING,NA NJI NIJE RACUNAO I TI ARNAUTI MORA DA SHVATE “SRBIJA JE PRIZNATA SUVERENA DRZAVA U SVETU,U SVOM SASTAVU IMA DVE AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINU I KOSOVO I METOHIJU” NEK IM PREVEDE NEKO NA ARNAUTSKI JEZIK JEL SRPSKI KAO NERAZUMEJU A KRSTENICE IM NA SRPSKOM JEZIKU.

  2. A sta reci za ove arnaute. Oni su kao pamravi i zele se svadje zavuci sto im ne treba zameriti ali u svakom slucaju otetu srpsku zemlju moraju vratiti i drzati se srpskog ustava a ako im to ne odgovara onda neka se obrate svojim gazdama mozda im oni ustupe drugu polovinu Berlina posto je jedna polovina preplavljena turskim zivljem.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here