Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas povodom istupa član Predstavništva BiH Šefik Džaferović na samitu llidera u procesu Brdo-Brioni rekao da Džaferović uvek krivi Srbiju i Hrvatsku za nerešene probleme oko granice i da je to uradio i ovog puta.

– Džaferović je govorio o tome da nismo granicu potpisali, pa sam mu objasnio da granicu nismo potpisali zato što smo jedno dogovorili, a onda su promenili svoje želje kad su došli u Beograd – rekao je Vučić.

Navodi da Džeferović pravi tu vrstu “paralelizma”, da su mu jednako krivi Srbija i Hrvatska i dodao da je napravio po šest tačka za šta su mu obe zemlje krive.

– To je bio otvoren dijalog, ja sam zadovoljan što je Džaferović rekao šta misli, mi smo rekli šta mislimo. Došli smo da razgovramo i da iznosimo različite ideje – rekao je Vučić.

“Na pristojan način sam razgovarao sa Milanovićem”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas nakon sastanka lidera regiona na brdu kod Kranja da je u pristojnim odnosima sa hrvatskim kolegom Zoranom Milanovićem, kao i da su na pristojan način razgovarali.

On je tako odgovorio na pitanje novinara kako je protekao njegov susret sa Milanovićem i dodao:

– Mi znamo šta su njegovi stavovi, on zna šta su naši stavovi, nema tu šta da se doda ili oduzima. Mi želimo dobre odnose sa Hrvatskom, ne mislimo da moramo da podilazimo bilo kome u Hrvatskoj niti da bilo ko iz Hrvatske treba da podilazi nama”.

On je kazao da će vremenom sa Hrvatskom biti bolji odnosi i da ćemo zajedniočki uspeti da ih izgradimo, kada budemo pokazuivali veće poštiovanje jedni prema drugima.

– Nemam nikakvu primedbu na njegovo kopredsedavanje danas – rekao je on.

2 COMMENTS

  1. Sta je Vucic? Gospodin? On da je lider nebi se sastancio sa one koji bi da zatru sve srpsko! On treba da postavi uslov, sve dok se ne postuje Srbija i njene granice nema sastancenja! A pod drugo Bosna otkud to da su “Bosnjaci” naslednici Bosne? Pogledajte samo onog profesora iz Sarajeva! Koliko mrznje imaju! Mi svi znamo da bi i Kosovo, Sarajevo i Zagreb zajedno Srbiju raskomadali! Prekinuti sve sastanke i samo jacati Srbiju vojno i ekonomski!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here