Tanjug
Ričard Mur i Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je nadu da će međunarodna zajednica nastaviti sa racionalnim pozivima Prištini da odustane od takse koju je uvela protiv Srbije i srpskog naroda.

Vučić je u razgovoru sa generalnim direktorom Forin ofisa za politička pitanja Ričardom Murom rekao da će Srbija odmah po ukidanju tih anticivilizacijskih nameta biti spremna za nastavak razgovora sa Prištinom.

Mur je preneo Vučiću da je od Prištine zahtevao ukidanje takse, kako bi dve strane što pre nastavile dijalog, saopštila je Pres-služba predsednika.

Vučić je upoznao Mura sa činjenicom da Priština nije ispunila jedinu svoju obavezu iz Briselskog sporazuma, a to je formiranje Zajednice srpskih opština. On je rekao i da su uvođenje takse i izglasavanje platforme u kosovskom parlamentu najbolji dokaz da Priština ne razmišlja o dijalogu, već o rešenjima koja bi mogla da destabilizuju ceo region.

Srpski predsednik je tokom razgovara o bilateralnim odnosima, koji su dobri uprkos kompleksnim okolnostima, izrazio zainteresovanost za dalje unapređenje i jačanje sveukupne saradnje.

Mur je rekao da će Velika Britanija, uprkos “Bregzitu”, ostati posvećena pomoći i podršci regionu Zapadnog Balkana, naglasivši da je integracija čitavog Zapadnog Balkana u EU ključna za njegovu stabilnost i njegov prosperitet.

Izvor:
Vestionline, sputniknews.com

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here