Šta jesti, a šta ne na poslu?

0

Ne budite lenji! Napravite svoj zdravi sendvič
 

Sok zamenite voćem – Voće je zdravije od voćnog soka. Ali ako volite voćne sokove, pijte ih u umerenim količinama, jer vam obezbeđuju hranljive materije. Uvek birajte sok sa 100 odsto voća, jer su drugi sokovi najčešće puni šećerne vode.

Sir i krekere zamenite povrćem i humusom – Kremasta i hrskava kombinacija sira i krekera može lako da vas navede da se prejedete. Šargarepe i humus mogu biti isto tako pikantni i hrskavi, a ne sadrže zasićene masti i prazne kalorije.

Domaći sendvič bolji od kupovnog – Koliko puta ste sebi spremili sendvič za posao? Osvežite se malo i spremite sebi mešavinu povrća sa nekim namazom (kao što je humus), a kao poslasticu ponesite i neku voćku.

Voće umesto kolača – Jedite voće svih boja, umesto kolačića sa veštačkim bojama i zaslađivačima, bespotrebnim kalorijama, šećerom i mastima.

Voda umesto gaziranog – Gazirani napici i druga pića puna šećera jedan su od najvećih izvora kalorija u ishrani. Izbegavajte ih i umesto njih pijte ili vodu ili vodu sa komadićem limuna ili nekog drugog voća.

Riba umesto pljeskavice i krompira – Umesto da ručate pljeksavicu sa roštilja, dopunjenu sosom i slanim krompirićima, jedite lososa ili neku drugu ribu sa roštilja uz neku zdravu povrćnu salatu.

Jogurt sa voćem umesto sladoleda – Kada vam se jede nešto slatko, iseckajte sveže voće i ubacite ga u jogurt umesto da pojedete sladoled. Kombinacija jogurta i voća imaće isti efekat kao sladoled, samo bez dodatka šećera i zasićenih masti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here