Šta kaže Beker o duelu Đoković – Marej?

0

Da li slavlje da bude i u Njujorku: Novak Đoković u zagrljaju Borisa Bekera
 

"Gledao sam sve Endijeve mečeve na turniru. Loše je počeo u meču sa Robinom Haseom, kad je u četvrtom setu Holanđanin imao prednost. U tim trenucima izgledalo je da ima grčeve po celom telu. Onda je imao dva dana odmora, doveo se u red i izgleda sve bolje, pobeđuje ubedljivo, a protiv Conge je igrao najbolje ne samo na turniru, možda i cele sezone“.


Đoković i Marej odigrali su 20 mečeva, a naš as slavio je na 12.

 

Novak je na terenu proveo do sada tri i po sata manje od rivala.

"Odmah posle tih problema u prvom kolu nisam bio siguran koliko Marej može, ali je u ovih 8-9 dana mogao da se oporavi. Sad mi se čini da je u punoj snazi, a sigurno mu raste i samopouzdanje, tako da ne verujem da će lakoća Novakovih dosadašnjih pobeda imati toliki uticaj na ovaj meč“.

 

Stari znanci: Endi Marej i Novak Đoković

Njujorška klima nije baš najpogodnija za tenis preko dana.

"Obojica su prilično loše prošla sa rasporedom do sada, igrali su dnevne mečeve, kada sunce, vrućina i vlažnost preko 75 odsto jedva da dozvoljavaju da se igra tenis. Teško je u takvim mečevima igrati sve vreme punim intenzitetom. To što su obojica prošli kroz takve uslove svedoči kakvu snagu i karakter imaju“, kaže Boris Beker, koji je zadovoljan jer se četvrtfinale igra uveče.

 

"Igračima najviše prijaju večernji mečevi, tada su uslovi bolji i oni igraju bolje. Lakše je držati ritam tokom celog meča, nema amplituda. Siguran sam da obojica vole da igraju po mraku“.

 

Čuvanje snage za završnicu turnira je ključno na svim gren slemovima.

"Ako želite da osvojite turnir, treba da se trudite da što brže dobijate mečeve u prvim kolima. To nije moguće uvek, jer nekad imate baš teške rivale. Zadovoljan sam zato što je Novak igrao odlično, dobio sve bez izgubljenog seta i za manje od dva sata. Tako smo i planirali da mu ide put do četvrtfinala“.

 

Đokoviću je ovo 22. uzastopno Grend slem četvrtfinale, a osmo u nizu na US openu koji je osvojio 2011. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here