EPA/Zoltan Balogh

U 2021. godinu smo zaplovili sa maskama na licu i puni nade da će one uskoro pasti i da zagrljaj sa bližnjima neće biti luksuz visokog rizika. Sve građane sveta od najsevernije do najjužnije tačke zanima šta nas to čeka u predstojećim mesecima i da li će se mnogima ispuniti novogodišnje želje da žive u svetu bez pandemije, karantina, zaštitnih mera i smrti.

Mnogi se okreću zvezdama u kojima je, ako je verovati astrolozima, zapisano šta nas očekuje. Sudeći prema prognozama poznatog ruskog astrologa Pavela Globa, u 2021. godini Ovnovi, Jarčevi i Lavovi nemaju razloga za brigu. Pandemiji vidi kraj, a ljudima u ovim znakovima predviđa pozitivnu godinu prepunu uspeha i odnosa koji donose pozitivne vibracije u život. Ukoliko ste rođeni u nekom od ovih znakova, pripremite se za možda najbolju godinu u svom životu.

Poznati britanski astrolog Bernar Ficvalter poznat je širom sveta, a njegove prognoze vole da čuju čak i najnevernije Tome. Prema njegovim rečima, globalna kriza je povezana sa ciklusom Saturna i Plutona.

– Bilo je to 1914, 1947, 1882, a ponovilo se 2020. godine. Zanimljivo je da je nakon 1914. godine došlo do epidemije španskog gripa; posle 1947. godine, na mnogim mestima na Zemlji bila je epidemija polilija; 1982. godine prvi put smo se sreli sa HIV/AIDS, a sada imamo korona virus – ispričao je Ficvalter.

On je istakao da će početak 2021. godine verovatno doneti kraj pandemije kada ćemo početi da gradimo svoj život ispočetka.

– Ova godina će biti teška i stresna, ali svet će se na kraju obnoviti! Svako obnavljanje i stvaranje nove energije je stresno, ali tog stresa se ne treba plašiti. Godina 2022. biće zabavnija, lakša i razigranija. Nadajmo se – zaključio je tada Ficvalter.

On je u aprilu prethodne godine govorio da će kraj godine doneti vakcinu za napast zvanu korona koja je pokorila ceo svet i izgleda da je bio u pravu.

Proteklu godinu malo ko će zadržati u lepom sećanju. Sve je okrenuto naopako. Od razarajuće globalne pandemije, pa sve do ličnih neuspeha, proteklih 12 meseci gotovo ništa nije ispalo onako kako smo planirali. Ipak, prema stručnjaku za numerologiju, 2021. godina biće mnogo vedrija.

Numerolog Džosi Kursio ističe da nije ni čudo što je 2020. bila ovakva godina, jer je zbog svojih ponavljajućih cifara i bila predodređena da bude “mračna” i “zastrašujuća”.

– Broj ima uticaj, ima ličnost. I baš kao i ličnosti u životu, u numerologiji takođe imate pozitivne i negativne osobine – rekla je.

A kad saberete brojeve za 2020. godinu, dobija se broj 4 koji se povezuje sa stvaranjem boljeg života, ali samo ako smo spremni da se potrudimo – rekla je Džosi Kursio.

Kako kaže, 2021. godina će biti “neverovatna” u pozitivnom smislu te reči.

– Zbir brojeva za sledeću godinu je broj 5 koji predstavlja nebo, okean i beskrajne mogućnosti. Za one ljude koji su iskoristili 2020. godinu da razmisle i analiziraju svoj život, 2021. će biti godina velikog napretka.

Ipak, oni koji to nisu učinili niti su imalo “porasli” u 2020. i u narednoj godini ostaće “sebično zaglavljeni” na istom mestu – zaključila je Kursio.

Vreme venčanja i rađanja

Godina koju ispraćamo prema kineskom horoskopu bila je godina Pacova, što obično znači obnavljanje i priliku za uspeh u novim poduhvatima. Ali, suočili smo se sa velikim promenama kakvim se nismo nadali. Politička previranja, socijalni nemiri, ekonomski pad i globalna pandemija koja se javlja jednom u sto godina ozbiljno su promenili naše živote.

Iako će s pravom mnogi reći da je 2020. bila godina katastrofe epskih razmera, ona nam je takođe pružila priliku da promenimo i sebe i svet na bolje.

Naredna 2021. će biti godina Metalnog bivola, a njegova poruka je jasna – uspeh će doći onima koji vredno rade.

Pred vama je godina u kojoj ćete moći da uživate u plodovima svog rada. Takođe je odlična godina za sklapanje braka, zasnivanje porodice i rađanje deteta. Prethodnih godina ste se mnogo mučili, ali ste mnogo toga i naučili, i sada bi trebalo da uživate u darovima koje vam nebo šalje kao zasluženu nagradu.

Za sve je kriva dupla nula

Džosi je istakla da broj 2 kroz istoriju označava “negovanje sopstvenog rasta”.

– A pošto smo ih imali dve u jednoj godini, to nas je primoralo da razmislimo o svom životu, a sigurno je da smo imali vremena da to učinimo tokom povećanog boravka kod kuće. Dupla nula je takođe kriva što je ova godina bila tako zastrašujuća. Nula predstavlja rupu i boravak u tami.