Šta napravi, crni Liverpule?

0

Lalana (levo) za sada ne opravdava uloženi novac

 

Liverpul je ovog leta potrošio astronomskih 167,5 miliona evra, nakon što je na prodaji nekolicine fudbalera, pre svih Luisa Suareza, zaradio ukupno 103 miliona.

Ovo su podaci specijalizovanog poratala za transfere igrača, Transfermarkt.

U isto vreme, Sautempton je potrošio ne malih 81 miliona evra, ali tek nakon što je zaradio rekordnih 132 miliona od prodaje prvotimaca, koji su zaista dobro igrali prošle sezone. Najveći deo tog novca, Sautempton je dobio upravo od Liverpula, koji je kupio u paketu štopera Dejana Lovrena (28,4 miliona evra), vezistu Adama Lalanu (34,4 miliona evra) i napadač Riki Lambert (6,1 milion evra).

 

Dok su mnogi smatrali da će se Sautempton bez te trojice, menadžera Marusija Poketina i tinejdžera Luka Šoa, kojeg je Mančester junajted platio paprenih 41,5 miliona evra, Sautempton boriti za opstanak, dogodilo se nešto drugo…

 

"Sveci" su zarađeni novac uložili u ne toliko "bučnu" grupu igrača, koja je zajedno s menadžerom Ronaldom Kumanom, odsela na treće mesto na tabeli posle osam odigranih kola u Premijer ligi. Ispred su samo Čelsi i Mančester siti, dok je Liverpul na petom mestu s tri boda manje.

 

Kako je poslovao Liverpul, a kako Sautempton najbolje se vidi ako se uporedi učinak bivšeg pleja i bivšeg centarfora "svetaca" sa novajlijama u Kumanovom timu. Tim poređenjem pozabavio se "Sky Sports".

 

Lalana i Lambert, na kojima je Sautempton zaradio 40 miliona evra, zajedno su postigli jedan gol na deset utakmica za Liverpul, bez asistencije. Tadić i Pele, koje je Sautempton platio 26,6 miliona evra, zajedno su na 16 utakmica postigli sedam golova, uz osam asistencija.

 

Prva dvojica kreirali su četiri čiste šanse za saigrače, druga dvojica 32.

 

Dejan Lovren nije uključen u ovo poređenje, ali red je i da njega pomenemo. Odbrana Liverpula do sada je primila 12 golova u osam utakmica, na svakoj bar po jedan. Odbrana Sautemptona, bez njega, primila je pet golova na osam utakmica, tri puta je sačuvala svoju mrežu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here