Tanjug
Branislav Lečić

Slučaj tvrdnji glumice Danijele Štajnfeld da ju je 2012. godine silovao stariji kolega, poznati glumac Branislav Lečić, i dalje je na proverama pred nadležnim organima, dok se u medijima danas ponovo piše o navodnim, novim Lečićevim žrtvama.

“Još su u toku provere”, rekla je kratko za Tanjug portparolka Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Ivana Rakočević, napominjući da tužilaštvo za sada ne može da saopšti više detalja, jer “mora da postupa u skladu sa zaštitom interesa učesnika u postupku”.

Nekadašnja glumica Merima Isaković, koja je početkom aprila u intervjuu “Nedeljniku” optužila Lečića da ju je seksualno napastvovao pre 43 godine, ponovo je danas u listu prenela da su joj se nakon intervjua javile devojke, koje su joj ispričale da im je Branislav Lečić prilazio na razne nepristojne načine i da su spremne da svedoče protiv njega.

– Voljne su da svedoče pred tužilaštvom, ali samo pod uslovom da njihov identitet ostane u tajnosti. Naglasile su da ga se boje, ali i da su zaprepašćene toksičnim natpisima… – navela je pored ostalog Isaković.

Lečić i Štajnfeld su u martu ispitani u policiji povodom tvrdnji glumice da ju je Lečić silovao 2012. godine, a sada su u toku provere tvrdnji koje su tada izneli.

Lečić je dao je izjavu u policiji 26. marta u svojstvu građanina, kada je u potpunosti negirao navode Danijele Štajnfeld.

Nakon toga usledilo je zatišje u ovom slučaju, sve dok 8. aprila “Nedeljnik” nije objavio ispovest Isakovićeve, u kojoj je iznela tvrdnje da je Lečić 1978. godine pokušao da siluje i nju, u vreme kada su bili kolege na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Ova ispovest Isakovićeve, koja se odavno odselila u Australiju i radi kao klinički psiholog, izazvala je veliku pažnju javnosti, jer bi, ukoliko dođe do postupka, mogla da posluži kao svedočenje u prilog tvrdnjama Štajnfeldove.

Slučaj je u predistražnom postupku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here