EPA/Christian Bruna
Luka Jović

Srpski fudbaler Luka Jović je pre tačno godinu dana stigao iz Ajntrahta u Real za 60 miliona evra.

Nemački mediji su posvetili dosta pažnje Luki Joviću, koji je pre godinu dana bio zvezda prelaznog roka posle sjajne sezone u Ajntrahtu.

Mnogi fudbalski stručnjaci su tada tvrdili da je Real napravio veliku grešku, jer nije isto igrati za Ajntraht i Real.

Nemački “Bild” ističe da je Jović veliki promašaj Reala. On je u svim takmičenjima za Real odigrao 26 utakmica, a dobio je samo 799 minuta. Postigao je samo dva gola i imao je dve asistencije.

“Jović je svojim glupostima nervirao sve u Madridu, a najviše trenera Zinedina Zidana. On je u martu tokom pandemije koronavirusa prekršio policijski čas u Španiju i otišao u Srbiju na rođendan svoje devojke (Sofije Milošević). Jović je i u Srbiji prekršio propise o karantinu, a u poslednji trenutak je izbegao zatvorsku kaznu. Jović je tokom treninga u Srbiji polomio stopalo, a kada se vratio u Madrid organizovao je roštiljijanje. On je snimke objavio na društvenim mrežama, a nije poštovao distancu”, navodi Bild.

Ove gluposti su iznervirale navijače Reala, čelnike kluba, ali i Zidana, koji je Jovića praktično otpisao.

– Luka ima dobar karakter, ali mora da se prilagodi. Klub kao što je Real ne trpi ovakve greške. U Španiji je teško biti uspešan ako ne znaš jezik. Znam da je svestan svih grešaka i da mu je žao – rekao je bivši Lukin trener Dragan Mladenović.

Bivši trener Ajntrahta Dragoslav Stepanović imao je savet za Jovića.

– Promena kluba je stigla prerano. Znam da Real ne zove dva puta, ali igrač mora da proceni u kojem će klubu da dobije pravu šansu. Pogledajte Halanda u Dortmundu, on je najbolji primer. Ako igrač sedi na klupim, stagnira i potrebno mu je dve godine da se vrati u staru formu. Joviću ova situacija može da uništi karijeru – dodao je Stepanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here