pixabay.com

Razgovor predstavnika vlasti i dela opozicije na FPN-u završen je nešto posle 14 sati, bez izjava predstavnika političkih stranaka koje su učestvovale na sastanku. 

Predstavnici vlasti i opozicije nisu davali izjave jer je, kako su rekli, dogovoreno da organizatori izađu sa saopštenjem.

Prvi su se oglasili Vladimir Đukanović i Dragan Simić.

Šta se sprema: Sastali se vlast i opozicija

Na Fakultetu političkih nauka (FPN) u Beogradu održan je sastanak na kojem su predstavnici vlasti i opozicije razgovarali o pripremi za dijalog o izbornim uslovima.

Sastanku su prisustvovali ministar policije Nebojša Stefanović, poslanici Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Vladimir Orlić i Vladimir Đukanović, lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, kao i poslanica u Skupštini Srbije Marinika Tepić.

Takođe, sastanku su prisustvovali i predstavnici civilnog sektora – predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost Sonja Liht i Milan Antonijević iz Fonda za otvoreno društvo koji moderira okrugli sto. Prisutan je bio i Bojan Klačar iz CESID-a.

Dekan FPN-a Dragan Simić, koji je bio jedan od uvodničara na skupu, izjavio za N1 da je do sastanka došlo na inicijativu Fonda za otvoreno društvo i da je time otvoren dijalog o izbornim uslovima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here