Giljerme Pimentel (25) smislio originalan način da bude u centru pažnje među navijačima Atletiko Mineira.

Na tribini među navijačima koji su imali i dresove s crno-belim prugama uzduž jedna popunjena figura ni po čemu nije zaostajala u izražavanju odanosti klubu iako bez klupskog obeležja. Mrtav-hladan, kao da se to viđa svaki dan, visokoobrazovani elektrotehničar Giljerme Pimental se dosetio da imitaciju prugaste opreme napravi tako što će da se izdepilira uzduž po grudima i stomaku, ostavljajući dlake u svakoj drugoj “pruzi”.

– Predložili su mi da idem na utakmicu, prihvatio sam ali nisam imao dres. Rešio sam da ga napravim sopstvenim rukama. Ni na kraj pameti mi nije bilo koliko će to postati popularno. Nije mi prvi put da se obrijem tako. Jednom sam za porodični maskenbal na grudima ostavio “S”, kao Supermen – objasnio je mladi inženjer.

Kao da je doneo sreću Atletiku. U revanšu osmine finala Kupa Sudamerikana, drugostepenog klupskog takmičenja Južne Amerike (vodeće je Kup Libertadores), u Belo Oriztonteu je s 2:0 savladan Botafogo, kojem je prvi meč, na Olimpijskom stadionu “Nilton Santos” u Riju, pripao s 1:0.

Atletiko u četvrtfinalu igra s kolumbijskim Ekidadom. Na stadionu “Nezavisnost” susret je 20. avgusta. Ima dovoljno vremena da Pimentelu dlake idžigljaju da bi ponovio svoju kreaciju.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here