Kome se treba obratiti kada se javi bol u grudima nakon konzumiranja hrane, jutros su za Prvu televiziju odgovorili Nada Macura kardiolog i gastroenterolog Vojislav Perišić.

Kako se pravilno hraniti, koliko šoljica kafe je sasvim korektno da se konzumira, kao i koji krompir je zdraviji da se jede (stariji ili mladi) je jutros bila tema u Jutarnjem programu, a gosti su bili kardiolog Nada Macura i gastroenterolog Vojislav Perišić.

Na pitanje kome se treba obratiti kada se posle ručka javi bol u grudima, Nada Macura je izjavila da želudac može da imitira srčani bol, a da se često mladim muškarcima koji imaju određen način života, a on obuhvata konzumiranje masne hrane i alkohola čini da za posledicu toga imaju bol u grudima.

– Bol donje inferiorne površine srca može dati želudačnu bol, ali je on mnogo blaži kada je u pitanju ta donja polovina srca u odnosu na gornju kada se već radi o infarktnom stanju – izjavila je za Jutarnji program Macura.

Prejedanje je jedan od razloga zbog kojeg se događaju ovakvi bolovi i Macura preporučuje da se kontrolisano konzumira hrana, kao i u manjim količinama.

Profesor Vojislav Perišić je izjavio da je primetio da se u poslednje vreme često javljaju bolovi u grudima nakon obroka i za Jutarnji program izneo slučaj koji nije toliko poznat javnosti, gde je izložio da se kod jedne osobe javila iznenadna bol u grudima, a ta osoba nikada nije imala nikakve anomalije, gde je nakon ispitivanja došlo do zaključka da je zapravo bio zaglavljen komad hrane, nakon intervencije je osoba odmah osetila olakšanje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here