pixabay.com
Plaža u Grčkoj

Grčki ministar zdravlja Vasilis Kikilijas objavio je nove mere koje se tiču nevakcinisanih osoba protiv Covid-19, a koje će početi da se primenjuju od 13. septembra.

Ako se spremate na put u Grčku, ponesite i polisu putnog osiguranja. Odaberite najbolju opciju, onu koja ima pokriće za Covid-19.

Na današnjoj konferenciji za novinare u Ministarstvu zdravlja objavljene su nove mere koje se tiču nevakcinisanih osoba. Nove mere će biti na snazi od 13. septembra do 31. marta naredne godine, piše “Katimerini”.

Dokaz o vakcinaciji, oporavku ili negativnom brzom testu u proteklih 48 sati biće potreban i za putovanje avionom, vozom, brodom ili autobusom na velike udaljenosti za sve osobe starije od 12 godina. Za decu od 5 do 12 godina uvedena je obaveza samotestiranja.

Za ulazak u zatvorene prostore za zabavu, kafiće, restorane, klubove i sportske dvorane biće potrebna potvrda o vakcinaciji ili dokaz o preležanom koronavirusu. Što se tiče ulaska u pozorišta, bioskope, muzeje, teretane i arheološka nalazišta, potrebna je potvrda o izvršenoj imunizaciji ili negativan brzi test, ne stariji od 48 sati.

Maske su i dalje obavezne u svim zatvorenim i otvorenim prostorima, u kojima se okuplja više ljudi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here