Šta Ukrajinci mogu da nauče od Hrvata?

0

Hrvati nude Ukrajincima pomoć na osnovu iskustva stečenog u Krajini
 

Neki vojni analitičari, ipak, postavljju pitanje – kako vojska koja ukupno broji dve brigade, poput Hrvatske, može obučavati višestruko veći i tehnološko bitno razvedeniji obrambeni vojni sistem, kao što je ukrajinski?

 

Ako i bude govora o kakvoj obuci, to ne može biti obuka celih oružanih snaga, kao ni priprema za nekakvu operaciju združenog tipa – tim više što Hrvatska muku muči sa združenim vojnim delovanjima, komentarišu analitičari.

 

EU je jedinstvena u svojoj podršci Ukrajini, a jedini vid pomoći koji je službeni Zagreb za sada priznao jeste organizovanje lečenja i rehabilitacije u Hrvatskoj za pripadnike Nacionalne garde Ukrajine, stradalih tokom "antiterorističke operacije" na istoku Ukrajine.

 

Taras Kuzio, bivši direktor NATO-ovog Informacionog i dokumentacionog centra u Kijevu, navodi da su "separatistički izbori u Donjecku i Lugansku, de fakto, utvrdili novu granicu između Rusije i Ukrajine".

 

On za "Fajnenšel tajms" ocenjuje da predloženi ruski sporazum veoma podseća na priznanje nezavisnosti Južne Osetije i Abhazije u septembru 2008. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here