Pexels.com

Postoje neke navike koje seks mogu da pokvare ili izazovu neželjene posledice.

Ove tri stvari žene ne bi trebalo da rade pre seksa:

1. Depilirati se

Tokom seksualnog odnosa područje oko prepona i butina izloženo je trenju i prekomernom znojenju. Upravo zbog toga koža će se iziritirati ako je neposredno pre seksa depilirana, a kao što je mnogim ženama dobro poznato, pojedini delovi mogu se i upaliti.

2. Popiti lek protiv alergije

Lekovi koji umanjuju alergijske reakcije poput antihistaminika deluju tako da opuštaju telo. Ali ovaj lek ima snažno delovanje i na vašu sluzokožu koja je povezana sa celim telom, počevši od usne šupljine pa tako i sa vašim intimnim područjem.

Antihistaminici smanjuju lučenje vaginalne sluzi zbog čega seks neće biti prijatan kao obično. Stručnjaci manjak sluzi usko povezuju i s orgazmom, što znači da će žene tada puno teže i gotovo nikako doći do željenog vrhunca. Isto vredi i za pokušaje začeća jer vaginalna sluz značajno olakšava prolazak spermotozoida do jajašca.

3. Trpeti odlazak u toalet

Ako ste se upustili u vrući trenutak, a strast je na samom vrhuncu, a osećate potrebu za odlaskom u toalet i mokrenjem, nemojte da trpite. Naime, bešika je smeštena vrlo blizu vagine i svaki pritisak na nju i te kako ćete osetiti, zbog čega seks neće biti toliko prijatan i opušten. Isto tako, ako vam se urinira tokom seksa, mokraćni kanal i bešika su opterećeni i puni tečnosti zbog čega je opasnost od upale bešike uzrokovane seksom znatno veća.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here