pixabay.com

Manje od polovine žena će dosegnuti vrhunac ako seks traje manje od 10 minuta, pokazala je studija objavljena u jednom stručnom časopisu.

To znači da će kod seksa na brzaka većina muškaraca, ali i retko koja žena doživeti vrhunac zadovoljstva.

Muškarci mogu da budu posvećeni zadovoljstvu partnerke tokom seksa zato što je žele i vole, ali i iz sasvim sebičnih razloga – što je bolje njoj, to će lepše biti i njemu. Žene bi volele da muškarci znaju i koriste ove stvari u krevetu:

Budite rečiti

Oko 42 odsto žena tvrdi da je strast najbolji način za otključavanje njihovih najluđih želja u krevetu, pokazala je studija na više od 700 žena. Najsnažniji signal da su poželjne i da je njihov partner lud za njima su njegove reči, koje deluju kao afrodizijak. ‘Kako je ovo dobro’, ‘Toliko te želim’ i ‘Kako si seksi’ primeri su rečenica kojima možete pojačati njeno zadovoljstvo.

Predigra je uvek bitna

Predigra za muškarce i žene može imati različito značenje. Dok će je pripadnici jačeg pola doživeti kao nešto što prethodi seksu, mnogim ženama je ona najbolji deo celog iskustva. Čak dve od pet žena će doživeti vrhunac za vreme predigre, a prekratka uvertira u seks spada u glavne žalbe žena na račun ljubavnih veština svog partnera.

Neka traje što duže

Manje od polovine žena će dosegnuti vrhunac ako seks traje manje od 10 minuta, pokazala je studija. To znači da će kod seksa na brzaka većina muškaraca, ali i retko koja žena doživeti orgazam. To ne znači da muškarac nakon brze akcije treba da kaže hvala, nego da treba da najavi da je kasnije ‘ona na redu’. Takođe, zapamtite da bi žene seks na brzaka radije kao izuzetak, nego kao pravilo.

Bez pritiska

Očajavanje i pritisak su ubice želje za seksom, pokazala je studija Instituta Kinsi prema kojoj žene koje se opterećuju time hoće li doživeti orgazam manje uživaju u seksu, ali ga i manje žele. Zbog toga muškarci ne bi trebali da postavljaju pitanja poput ‘jesi li’, ‘treba li ti još dugo’ i slično, već da ‘čitaju’ njene fizičke signale i, eventualno, suptilno pitaju sviđa li joj se to što rade.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here